30 november 2007

Rättning i ledet!

Nu ska det vara slut på det individuella julpyntandet i huvudstaden. Nu ska det stramas upp och allt ska se likadant ut.(DN) Med en borgerlig majoritet i både Stockholm stad och riksdagen är det självklart att alla former av individualitet och personliga tankar och åsikter ska väck och ersättas av konformism och kollektiva lösningar. Hmm... Man ska tydligen inte få se ut hur man vill(SvD), det blir mer och mer ett övervakningssamhälle och polisstat samtidigt som kollektva lösningar förordas. Man undrar var de fått sin inpiration ifrån...

2 kommentarer:

Snackis sa...

Jag upplever det som att du överdriver detta lite väl mycket. Vill du kalla att göra en samordning för estetiken för en polisstat? Vilken värld lever du i? Som Stockholmare vill man väl känna en stolhet för pyntet som ska upp, eller vill du hellre att det ska se ut som en cirkus? Snälla, lite koordinerat så att det blir snyggt och ordning är det absolut inget fel på!

Staffan sa...

Har Stockhom någonsin sett ut som en cirkus? Jag säger inte att likriktningen av julpyntningen i sig ger en polisstat men det är ett litet steg (av flera) mot att eliminera individen.