20 april 2009

Barnuppfostran är knepigt


Även om man försöker vara jämställd som förälder är det väldigt svårt när allt är så strikt uppdelat.(DN, DN) Det går ju knappt att få tag i unisexkläder längre och till och med Lego har börjar dela upp efter kön. Polarn o Pyret är väl fortfarande pålitliga men det skulle ju bli lite enformigt med bara PoP-kläder. Att ha unisexkläder är också väldigt praktiskt eftersom jag har två barn (tvillingar), en kille och en tjej och eftersom tjejen är något mindre får hon ärva killens kläder. Sedan inser ju snabbt alla föräldrar som är någorlunda verklighetsförankrade att det är bättre med tyg som håller och som har färger som tål smuts bättre är betydligt mer praktiskt än vit och rosa tyll. Intressant nog kom det här med rosa för tjejer först på 1940-talet(W) så det är knappast något medfött. Att nu tjejen börjat vilja ha rosa kläder måste således ha med miljön att göra. Jag misstänker förskolan. Fast eftersom dom delar kläder betyder det så klart att också killen har rosa på sig ibland och det verkar gå bra. Fast allt är inte rosa. Bilden föreställer en t-shirt jag tryckte åt tjejen eftersom hon sa att hon ville ha en t-shirt med "skalle och råtta".

18 april 2009

Alouatta, Epidemics, Midnite Stalkers

fredagen 17 april spelade Alouatta, Epidemics och Midnite Stalkers på Kafé 44. Trots en bra line-up var det inte mycket publik. Kanske beroende på att spelningen sattes ihop med kort vaser och det hanns inte med att göra så mycket reklam för den.

Först ut var Midnite Stalkers och det var väl något i den här stilen.


Alouatta har jag väl inte så mycket att säga om. Det var ändå Epidemics jag hade kommit för att se och höra.
Så här var dom.


Nu ångrar du att du inte var där va?

06 april 2009

Pirater och datorbrotslingar

Ojdå, nu har Antipiratbyrån trampat i klaveret igen. Man har på någo sätt som man tydligen inte vill avslöja tagit sig in i en privat FTP-server. Men ojdå! Att bryta sig in i folks privata datorer är tydligen inte lagligt inte ens för Antipiratbyrån.(SvD, IDG) Fast själva hävdar man att man lyckats göra datorintrång utan att det skulle vara olagligt fast man vill inte avslöja hur.(IDG, SvD) Jag tror inte trovärdigheten hos dom ligger direkt på topp. Speciellt efter det visat sig hur pass borttappade de är när det gäller allt som har med datorer att göra.

Sverigedemokraterna sjunger

Nu har Kaliber(SR) droppat lite fler godbitar om hur det går till i Sverigedemokraterna när de tror att ingen ser eller hör dom. Det sjungs vit makt-musik och nazistlåtar från 1930-talet.(DN, SvD)

Nu är det väl knappast mycket till avslöjande att visa att Sverigedemokraterna är rasister. Det är väl ungefär lika förvånande som att man skulle avslöja att Vänsterpartiet är socialister. StockholmsPunk är inte heller förvånad.