15 juli 2007

Helvetes jävla skittunellbana

Igår var jag på väg hem från en trevlig kväll på Rocks (det är alltid trevligt när vackra tjejer bjuder en på öl. Även om det var en Budwasser så är en öl alltid en öl). Däremot slutade kvällen ganska snart vara trevlig när jag kom ner till tunnelbanan. Tio minuter till nästa tåg. Ok, det kan man väl leva med. Men sedan glider tåget bara förbi T-centralen där jag ska byta så man hamnar på Östermalmstorg. Nästa tåg tillbaks går om över tio minuter. Ska man försöka gå eller vänta? Efter att ha konsulterat kartan kommer jag fram till att jag lika gärna kan vänta på nästa tåg mot T-centralen. Eftersom fyllehungern börjar märkas försöker jag köpa en påse nötter ur en av automaterna men fanskapet sväljer pengarna och vägrar ge varan. Som ni kan förstå är jag måttligt glad när jag kliger på tåget mot T-centralen. Då säger dom att tåget inte ska stanna där i den här riktningen heller. Fan, fan, fan! Ok, tåget stannar i alla fall vid T-centralen så jag kan byta till blå linje. Jaha, 18 minuters väntetid. Varför ska det behöva vara så? Och varför kommer man på något så dumt som att inte stanna vid T-centralen?

Inga kommentarer: