16 augusti 2007

Att okritiskt svälja påståenden

Omvärldsbuzz skriver på sin blogg om att sambon (som också är politiskt aktiv i SD) till ordföranden i sverigedemokraternas ungdomsförbund blev överfallen och bunden. Trots att omständigheterna inte är klara drar många bloggare genast förhastade slutsatser. Slutstadium har i alla fall en mer hälsosam skeptiskt inställning i frågan.

Det verkar som om ytterst få funderar på om det kan vara en intern uppgörelse inom Sverigedemokraterna (tänk på kidnappningshistorian för inte så länge sedan och i det nära besläktade partiet Nationaldemokraterna har t.ex. partiorganisatören dömts för hustrumisshandel). Det kan också vara något konkurrerande högerextremistiskt parti som vill markera (tänk på striderna mellan Nordland och Combat 18 förut). Sedan kan det hela naturligtvis också vara ett reklamjippo (det verkar ha lyckats i så fall) eller helt enkelt lite sexlekar som spårat ut och de sedan behövde en förklaring till.

5 kommentarer:

Niklas sa...

Tja har du några indikationer på att de ljuger eller att högerextrema ligger bakom överfallet rekommenderar jag dig att vända dig till polisen. De är säkert väldigt intresserade.

I annat fall är dina spekulationer mer ogrundade än mina.

Staffan sa...

Till skillnad från dig anger jag tydligt att mina spekulatoner bara är spekulationer. Du däremot pekar helt utan grund ut en specifik grupp.

Niklas sa...

Fast helt utan grund är det ju inte eftersom offret själv anger det och också har fått hot tidigare från vänsterextremister. Låter det grundlöst?

Staffan sa...

Själv angett... Trovärdig källa? Skulle inte tro det. Att han säger sig ha blivit hotad tidigare behöver inte betyda att det finns ett samband.

Staffan sa...

Jaha, och nu kommer det fram att Kinnunen fått nazistiska hotbrev. Ojdå, det glömde han visst säga något om.