13 september 2007

Denied och Heave på Hellbar

Denied och Heave spelade på Hellbar lördagen 8:e september och jag var där. Eftersom det stod att man skulle vara där i tid hängde jag i princip på låset och kom ganska precis efter att man öppnat vid 19:00. Då var jag den enda där förutom personalen. Så fortsatte det ett bra tag så jag gick ut en sväng och hämtade en Metro som jag satt och läste medans jag drack min öl. Sedan väntade jag en del till. Sedan fick jag några till tidningar att läsa av en av arrangörerna. Så jag lästa dom och väntade lite till. Frammemot 21:00 började det dyka upp folk. Sedan väntade jag lite till och böjade så småningom snacka en del med dom vid bordet brevid. Man kan säga att åldersfördelningen var lite annorlunda jämfört med de vanliga punkspelningarna jag brukar gå på. Här var jag nästan yngst och det verkar som om de flesta var 40+ där. Visserligen ligger Sumpan norr om Stockholm men det ligger ändå söder om Dalälven men vissa såg ut som om de hade parkerat EPAn utanför. Vad är grejen med skinnvästar, rutiga skjortor och keps egentligen? Sent, mycket sent, kom slutligen Denied upp på scenen vid ca 23.00. De hade väl bra riff men det var inte så jätteroligt. Dessutom hörde man ingenting av texten. fast det kanske inte spelar så stor roll inom hårdrock.
Efter dom kom huvudattraktionen, Heave, upp på scenen. Det var bra röj (gitarristen spelade av en sträng) och jäklar vilken röst sångerskan har. Det märks att man inte brukar headbanga så mycket för jag fick lite ont i nacken.

Själva stället var helt OK. Det märktes att det var mer en restaurang än rockscen för det var lite väl ont om utrymme framför scenen p.g.a. alla bord. Fast det ligger ju bra till och bokar de in bra band så kommer jag nog dyka upp där.

Inga kommentarer: