31 oktober 2007

Tur man inte är revisor

Det är tydligen inte så underligt att det är så svårt att hitta någon attd ela livet med. Enligt en lista publicerad av Tara är programmerare något av det osexigaste man kan vara, slaget endast av att vara revisor. I toppen hamnar inte oväntat brandman följ av läkare, polis och snickare. Som programmerare delar man i och för sig platsen med frisör, säljare och politiker.(IDG) Fast politiker verkar ju lyckats rätt bra ändå, fast det är kanske mest i USA...

3 kommentarer:

Martin V sa...

Det är väl därför ingen kallar sig programmerare utan systemutvecklare, systemarkitekt eller kanske rent av mjukvaruingenjör istället.

Kanske ADB-specialist vore nåt att skriva på visitkortet istället? Då låter det som om man har hållit på väldigt länge. Fast det är klart, sexigt låter det inte kanske.

Staffan sa...

På mitt visitkort från förra jobbet stod det "Research & Developments" vilket ju onekligen låter lite sexigare än det "Software Development" som det står på det jag har nu.

delenn sa...

Jag kan ju själv tycka att det inte är så jädra stor skillnad på "Research & Developments" och "Software Development". ;)

Och vad spelar det för roll vilket jobb eller titel man har? Jag själv bor hellre ihop med en programmerare som är lycklig och trivs med sitt jobb än en brandman som vantrivs.

Vilket är sexigast: Webbdesigner eller Webbarkitekt?