14 februari 2008

Den nya antisemitismen

Om man inte känner till historien riskerar man upprepa den.

Idag har vi partier som kan nå över fyraprocentspärren som uttrycker åsikter som "Vi riskerar en framtid då Sverige omvandlas till en judisk stat; det otänkbara blir tänkbart.".
I Nederländerna uttalar sig en parlamentsledamot och säger "Det pågår en strid och vi måste försvara oss själva. Innan vi vet av det kommer det vara fler synagogor än kyrkor!" och kräver att judar i Nederländerna ska konvertera eller bli utvisade.
I Belgien anser man att "judendomen är fienden nummer 1 inte bara till Europa, utan till hela den fria världen".
Frankrikes president anser att det finns "för många judar i Europa" och Tysklands förbundskansler tycker att "Vi måste noga se till att synagogor inte byggs större än kyrkor".
Fast det mest tydliga uttalandet kommer nog från vice borgmästaren i Treviso i norra Italien, "Judarna är en cancertumör som måste avlägsnas innan den sprider sig.".

Så är läget i dagens Europa. Informationen kommer från en artikel i DN. Hemskt? Javisst! Men ojdå! Jag läste vist fel. det var muslimer det talades om, inte judar. Jaja, samma roller, nya skådespelare. Islamofobi är den nya antisemitismen.

Andra som Björnbrum och Robert Zackrisson har också sett parallellerna.

Inga kommentarer: