02 maj 2008

Sjuk, eländig och en massa film

Jag var däckad i vad som antingen var influensa eller en svår förkylning i en vecka och sedan väldigt trött i minst ytterligare en vecka och efter det hade jag tappat rutinerna så bloggen har inte uppdaterats på ett tag men nu ska jag försöka få lite ordning på det också.

Under tiden jag var sjuk blev det mycket att bara sova eller ligga i soffan och titta på film. Det blev några filmer.

Goldmember - gillade dom tidigare gillar nog denna också. Jag gillade speciellt filmen i filmen med Tom Cruise som Austin Powers, Kevin Spacey som Dr. Evil och Danny DeVito som Mini Me.

Evil Dead - enligt omslaget kallade Stephen King den "den mest skrämmande film jag någonsin sett". Antagligen behöver han se mer film för jag tyckte den inte var direkt skrämmande. En helt OK skräckrulle, speciellt med tanke på budgeten, men jag gillade de senare, mer komedibetonade, efterföljarna bättre.

Tank Girl - har jag sett flera gånger tidigare även om det var ett bra tag sedan sist. En film som gör en glad. Däremot irriterar jag mig en del på T-Saint (spelad av Ice-T).

Nightbreed - var det också länge sedan jag såg. Den var både mer våldsam och mer känslomässigt upprörande än vad jag mindes den. Jag kom inte ihåg något av andra delen av filmen men gillade det öppna slutet.

Punk: Attitude - en intressant dokumentär om den tidiga punken. Lite väl mycket slagsida åt USA visserligen.

The Great Rock'n'Roll Swindle - Julien Temple som skrev och regisserade uppföljaren The Filth and the Fury (som jag inte sett) eftersom han ansåg att Malcolm McLaren lurat honom att skildra honom som demonmanagern och tonat ner bandets egna roll. Oavsett det så är det en underhållande film.

Rock'n'Roll High School - Den här hittade jag i en reaback och det var ett bra köp. Egentligen är det en tonårsfilm på låg budget men räddas tack vare humorn och naturligtvis en massa musik med Ramones. Favoritcitat: Vet era föräldrar att ni är Ramones?

Airheads - Ja, vad får man om man har Brendan Fraser, Steve Buscemi och Adam Sandler i samma film? NJa, det blir väl inget filmiskt mästerverk men det blir roligt.

Sky Captain and the World of Tomorrow - Själva filmen som sådan är väl inte direkt anmärkningsvärd men jag gillar den retrofuturistiska stilen i den.

Inga kommentarer: