01 augusti 2008

De nya skorna

Nya skorEftersom mina gamla skor blivit slitna bortom all rimlighet var jag förra veckan iväg och köpte mig ett par nya skor. De gamla skorna höll bara i ett halvår men var å andra sidan väldigt billiga. De här skorna är av samma märke men var faktiskt ännu billigare. Nu återstår att se hur mycket sko man får för 100 kr. Det lär väl inte vara samma kvalité som mina gamla martens men de kostar å andra sidan inte ens en tiondel så mycket.

Tydligen så tittar tjejer betydligt mer på skor än killar. Och de tittar även på killars skor. När mina trogna martens slutligen gav upp hade jag ont om pengar så jag plockade fram mina militära m/70 lågskor (typ myggjagare) och när jag sedan gick ut med dom på var det snart en rockabillytjej som började visa intresse. Så småningom skaffade jag nya skor men hade fortfarande inte råd med nya marten så det blev ett par höga, svarta gymnastiskskor (typ conversekopior) och då blev det en emotjej istället.
Med tanke på det undrade vilket resultat mina nya skor skulle ge. Provkörningen skedde på Rocks. När det gäller att träffa folk är det samma regler som för fastigheter, "Läge, läge, läge". Om man inte går runt själv får man välja ett bra läge och jag tog ett litet bord alldeles vid baren och strax efteråt gick det förbi en tjej som tittade på mig. Jag tittade tillbaks. Sedan la hon handen på min axel och sa "Jag ska bara ut och röka lite. Vänta här så kommer jag snart.". Ja, varför inte? Det dröjde dock inte länge innan en tjej kom och ville sätta sig. Hon var inte så vidare social utan satt mest och SMSade och gick snart igen. Strax efter att hon gått kom det ett par tjejer och de var mer för att prata. Jag snackade lite tatueringar med den ena tjejen. Hon hade en del udda tatueringar som en fåtölj och ett kakfat men de var båda saker som symboliserade saker som var viktiga för henne. Apropå tatueringar träffade jag också en kille och kommenterade att han hade en Green Man tatuerad på armen och han blev alldeles till sig eftersom han inte trodde någon skulle veta vad det var.
Nåväl, den första tjejen kom så småningom tillbaks från sin rökpaus. Hon var trevlig och väldigt flörtig av sig. Hon verkade ganska lättad när hon fick reda på min ålder. "Då var det inte så pinsamt." Eftersom hon hade en hel del både riktiga och fejkade (en ovanlig kombination) tatueringar blev det en del tatueringssnack med henne också (verkade bli kvällens tema). Vilken stil hon hade är svårt att säga. Hon var på ett rockställe men sa att hon mest lyssnade på techno fast hon ville att DJn skulle spela goth och industri. Fast det behöver ju inte ha med skorna att göra.

Inga kommentarer: