29 september 2008

Pet Salad och Greta Kassler på Snövit

Pet SaladFredagen 19 sepember spelade Pet Salad och Greta Kassler på Snövit.

Pet Salad är något så udda som ett . Inte direkt min kopp té men det var inte illa. Jag skulle nog inte köpa en skiva med dom (vilket jag visserligen gjorde men det var till min bror) man jag skulle inte byta kanal om jag hörde dom på radio.

Greta Kassler behöver väl knappast någon introduktion men tyvärr hade jag fortfarande ont i ryggen så det blev inte så mycket röj.

Efter spelningen drog jag vidare till Klubb Gås där jag träffade en kille och snackade lite om obskyra svenska hårdrocksband.

Efter krogbesöket var jag på väg till tunnelbanan träffade jag ett par kompisar. De tyckte vi skulle ta lite fyllekäk på McDonalds och jag hängde på. En av dom visade sig ha en märklig talang. Jag missade början men när jag kom till bordet stod det en blek, blond kille i för stora kläder och ryade om att man inte skulle kritisera hiphop. Tydligen hade någon annan kallat honom Eminem vilket han inte gillade. Då hoppade min kompis in och satt att Vanilla Ice minsann var en bra artist. Det gjorde knappast hiphopkillen gladare och strax efter kom en vakt och undrade vad som pågick. Sedan pekade vakten på en ölburk någon glömt kvar på ett bord och undrade vem som glömt kvar den. Min kompis sa då att det var hiphopkillens. "Vaddå? Förneka det inte. jag såg ju att du drack ur den." Så hiphopkillen blev utslängd. Sedan kom en tjej som suttit vid ett bord bevid och tyckte att det var taskigt av honom att säga att det var hans öl eftersom det inte var det. "Jo, men han var så jobbig.", svarade han. Sedan fortsatte det i den stilen tills tjejen kallade in sin kralliga pojkvän. Fast då kom vakterna tillbaks och slängde ut dom också. Vid det här laget började vi inse att det var lika bra att äta upp ganska fort innan han lyckas tömma hela restaurangen på folk. Fast strax efteråt kom en polis in och hämtade ut honom. Då hade hiphopkillen sagt till polisen att han hade hotat honom fast han körde sin oskyldiga stil så han släpptes direkt.
När vi sedan skulle ta tunnelbanan hem hade kompisens lillebror försvunnit så vi blev tvungna att ringa honom. Han var på 7-Eleven runt hörnet och sa att han hade sett Peter Jöback handla glass. När vi kom in på 7-Eleven såg vi att han stod och rent allmänt ifrågasatte Peter Jöback. Dels varför man köper glass en kylig och regning natt. Dels varför man väljer en Cornetto Fruity. Dels om han verkligen bara satte på sig mössan innan han gick ut eller om han stod framför spegeln och jobbade på att få till rätt stil. Det slutade i alla fall med att han köpte en likadan glass som Jöback och sedan gick runt och påpekade det för alla som villa höra (och en hel del som inte ville det) hela vägen in till T-Centralen.

Back in Time Live Stockholm 2008

6581Så har man varit på Back in Time Live Stockholm 2008. Helt klart den nördigaste spelningen jag varit på. Det var inte många tjejer i publiken om man säger så. Fast vad kan man vänta sig på en spelning med covers på gamla låtar från Commodore 64?

Reyn Ouwehand började spelningen och hans enmansband är verkligen imponerande både tekniskt och arrangemangen. Disco Danceaway var däremot ingen höjdare. Ganska trista dancearrangemang av gamla låtar. 6581 var däremot väldigt trevligt. Det var lite av ett allt star-band men t.ex. Romeo Knight på gitarr. Jeroen Tel avslutade det hela med remixar på egna och andras låtar. De var klart lyssningsvärda och det blev en del röj framme vid scenen. Tyvärr kunde jag inte röja så mycket själv på grund av en tidigare skada.

Greta Kassler, Sällskapsresan, Ohlson har semester production, Jolly Six

SällskapsresanGreta Kassler, Sällskapsresan, Ohlson har semester production och Jolly Six spelade 11 september på Kafé 44. Jag brukar ofta känna mig lite trött efter att ha jobbat så det blev inte så mycket röjande för min del men när Greta Kassler drog igång "Det bevarade kulturarvet" kände jag för att röja runt lite men det gick inte så bra. ganska omgående fick jag en rejäl knuff och flög i en båge och landade på ryggen i betongen. Så illa har jag inte slagit mig sedan Peter and the Test Tube Babies. Andnöd, såg prickar och det blev inte så mycket mer röj den kvällen direkt. Bra spelning var det i alla fall.

20 september 2008

Hur man gör en cool T-shirt

Skalle T-shirtJag hade tänkte leka lite med några gamla t-shirts och när jag hittade en stencil med en skalle visste jag vad jag skulle göra. En shoppingrunda senare kom jag hem med några plastfickor, en skalpell (eller kanske snarare något slags hobbykniv med väldigt litet blad), lite textilfärg (Gütterman creativ i täckande vitt och täckande rött), en väldigt liten roller och en flaska Klorin Power Mousse).

Om man vill ha ett ljusare tryck på ett mörkt tyg kan man få fram väldigt häftiga effekter med blekmedel. I en vanlig livsmedelsbutik hittade jag en flaska Klorin Power Mousse. Det är egentligen ett rengöringsmedel men bleker också. Den är nog enklare att använda än vanlig flytande Klorin eftersom den del kommer i en praktisk sprejflaska och dels blir mer som ett skum som stannar kvar där man sprejar det (typ).

Stencilen var lite pillig att skära ut men med tanke på att det var första gången jag gjorde något sådant gick det ganska bra. Jag printade bara ut bilden från Skull-A-Day, stoppade i plastfickan och skar ut efter bilden. Jag jobbade på en tidning som i sin tur låg på en rejäl träskiva. Då slipper man skära sönder borden hemma. Jag tryckte tydligen rätt rejält för jag skar igenom både pappret och baksidan på plastfickan så det blev en stencil till i reserv.

När stencilen var tillskuren var det bara att stoppa en tidning i t-shirten (så det inte går igenom til andra sidan på t-shirten), tejpa fast stencilen med lite maskeringstejp och spreja på. Sedan jämnade det ut det lite med rollern, fas det vet jag inte om det var nödvändigt egentligen.

Ja, resultatet blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Tidningen sög åt sig en massa klorin och spred ut det på tröjan (det var så jag fick den där koronaeffekten). Dessutom samlade sig klorinet mest i kanten av stencilen. Dessutom borde jag nog maskerat av mer för man ser lite där det kommit utanför och där det smygit sig in under tejpen. Fast jag gillar ändå slutresultatet. Blekning ger en lite grungigare stil än textilfärg och då passar det med defekterna.

Jag ska återkomma och berätta om vad mer jag hittade på med stenciler och textilfärg.

02 september 2008

Förargelseväckande beteende

Jag läser att Gorki Águila i bandet Porno para Ricardo fått en dom för förargelseväckande beteende.(DN) Med tanke på deras texter var det väl bara en tidsfråga innan det skulle hända. Han har tidigare fängslats för langning efter att han gett en civilpolis amfetamin.(BBC)

Befriaren skriver en del om hur vad som är "förargelseväckande beteende" är öppet för olika tolkningar. I Sverige kan man också se hur det offentliga rummet krymper när galleriorna breder ut sig.