29 september 2009

Spotify blir mindre "Popify"

Spotify my vara ett utmärkt sätt att spela musik men problemet har länge varit att Spotify verkligen förtjänat öknamnet Popify eftersom utbudet av musik har varit väldigt begränsat och mainstreamanpassat. Det har inte varit lika lätt för independentlabels och band att få in sin musik där som det är på t.ex. MySpace eller last.fm där de kan fixa det själva. Fast det verkar som om det börjar dyka upp en del lyssningsvärd musik på Spotify också.
Jag har upptäckt att Trevolt lyckats få in sin musik på Spotify utan att vara signade på något bolag. Starkt jobbat!
Sedan har Buzzbox också börjat få in material som t.ex. Greta Kassler, Monark X, Sista Skriket och En svensk tiger. Sedan tidigare finns t.ex. Epidemics också och en del nyare av Dia Psalma. En del klassiker som The Vibrators, Sex Pistols och The Clash finns så klart också eftersom de ligger på något av de stora bolagen.
Sedan har jag också fått reda på att Beat Butchers är på väg att dyka upp på Spotify också. Då skulle man kunna få band som Köttgrottorna, Coca Carola, Varnagel, Radioaktiva Räker och många fler. Skulle man få med Birdnest Records också med band som Charta 77, De Lyckliga Kompisarna, Candysuck, Strebers och Troublemakers skulle man nog ha ganska bra täckning av svenska band.

1 kommentar:

Erik sa...

Tack för att du uppmärksammat detta-
Jag har också lagt märke till att spotify börjar få ett än mer intressant utbud!

Tips till band som vill upp på spotify:
www.recordunion.com
De distribuerar er musik digitalt och så även till Itunes och cdon.com:s mp3 försäljning!
Se upp bara, ni skriver bort era egna digitala distributionsrätter!

Erik Billing/Trevolt

myspace.com/trevoltpunk
trevoltbilling.blogg.se