23 juni 2010

Bokhyllor som vapen?

Så kan man i flera tidingar (DN, SvD, GP, SR, AB) läsa om att Ikea kör ut varor till illegala Israeliska bosättningar på ockuperad mark fast inte till närliggande palestinska byar. Fast nu är det väl strängt taget inte Ikeas fel eftersom det är den israeliska armén som kräver den apartheidpolitiken (även om man har möjligheten att vägra stödja ockupationen genom att inte köra ut varor dit alls). Jag antar att någon israelkramare kan upplysa mig om varför möbler är så hemskt att IDF måste stoppa dom. Kan bokhyllan Ivar möjligen använder som avfyrningsramp? fast Ikea säljer ju köksknivar och det är tydligen hemska vapen enligt IDF.

Samtidigt kan man läsa att Hamnarbetareförbundet blockerat lastning och lossning av israeliska varor.(DN, SvD, SR) Förbundsordföranden Björn A Borg har fått motta hotbrev men i övrigt har det mest varit positivt.(GP) Att Hamnarbetareförbundet på så sätt stödjer kampen mot den olagliga blockaden beror dels på att de ombetts att göra så av andra fackförbund och dels på att man stödde Ship to Gaza som bordades och beslagtogs. Svensson skriver mer om det. På Röda Malmö skriver man om vad som händer internationellt.

Jag noterade också att en av de proisraeliska rasistbloggarna skriver (uppenbarligen omedveten om den ofrivilliga ironin) "den som stödjer terror och rasism mot ett utpekat folk, blottar också strupen på ett väldigt dumt sätt." Jo, det håller jag med om, men antagligen inte på det sätt som personen i fråga tänker sig.

2 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Staffan sa...

Kommentar med rasistiskt innehåll borttagen.