07 juni 2010

Nya båtar till Gaza

Nu har tydligen en trend att skicka fartyg med förnödenheter till Gaza startat. Enligt DN är en ny frihetsflotta på gång. Denna gång arrangerad av Röda korset/Röda halvmånen. Undrar om Israel tänker attackera den med?

Sedan tänker en judisk organisation också skicka en båt.(Ship to Gaza, Svensson, GP, Metro) Tyvärr har det ett väldigt litet fartyg så det blir inte så mycket last men de kommer i alla fall ha några mediciner det råder stor brist på.

Sedan har också Iran hoppat på båten ( att säga). Nja, kanske inte så bra idé. Dessutom tvivlar jag på att det kommer bli något av det utan det är nog mest bara propaganda.

Sedan läser jag att EU föreslås kontrollera last som ska skickas till Gaza.(DN, SvD) Fast nu är ju Israels problem inte vad som finns i lasten utan att någon har fräckheten att bryta deras blockad. Jag tror därför inte att Israel accepterar den idén.

Vidare kan man i Aftonbladet läsa ett reportage som tydligt illustrerar varför konvojer behövs behövs. Om man inte tycker det är omänskligt att låta spädbarn dö för att deras föräldrar eventuellt har "fel åsikter" har man nog inget hjärta. Även Motbilder skriver om det.

Inga kommentarer: