02 juli 2010

Asfaltera hela naturen?

Jag läser i DN att Centern tydligen vill bygga en playa och nattklubb på vad som var planerat att bli ett naturreservat(DN). Hmm... Var det inte tidigare Centerns grej att värna om naturen (ja, såvida man inte riskerade stöta sig med miljöförstörande bönder såklart)?

2 kommentarer:

Niklas sa...

Nu vet jag inte om centern är ett miljöparti, men är det inte miljövänligt att anlägga badplatser i närheten av där många bor, så att de slipper ta bilen för att bada?

Man kan verkligen fråga sig om naturreservat i alla lägen är bra för miljön. Den biotop som beskrivs är inte det minsta unik. Sådant hittar man lite var stans. Däremot råkar det vara så att naturområdena i innerstadens absoluta närhet är de som är mest noggrant inventerade. Därför hör man ofta om just dessa som särdeles artrika.

Staffan sa...

Men att anlägga en konstgjord badplats och nattklubb i ett tilltänkt naturreservat låter inte som om man riktigt hittat den bästa platsen. Att det dessutom inte är någon brist på varken badplatser eller nattklubbar i området gör knappast saken bättre.