29 september 2010

Modebranchens hyckleri

Så kan man i DN läsa att pälsen är tillbaks tack vara kraftig lobbying från pälsbranschen. Jo, att dom tycker man ska använda päls är väl inte så underligt, men det avslöjar modebranschens hycklande. Modeller som Cindy Crawford och Naomi Campbell gick förut hellre nakna än bar päls men nu gör de istället reklam för pälsplagg. Visst, det är bara de dumma och döda som inte kan byta åsikt men här tror jag det snarare var att de inta hade så starka åsikter då och knappast har det nu heller. Där pengarna går in, går moralen ut.

Nu kan kanske några tycka att jag är en hycklare eftersom jag har plagg i skinn, men skinnet är egentligen en restprodukt från köttindustrin och jag äter ibland kött. Däremot tror jag inte att Cindy Crawford och Naomi Campbell äter varken räv eller mink.

Inga kommentarer: