15 september 2010

Sverigedemokraternas sociala och ekonomiska inkompetens

Jag läser i DN att ännu en i toppskiktet inom Sverigedemokraterna (förstanamn i Trollhättan) kläckt ur sig en groda. Nu har han öppet deklarerat att invandrare är genetiskt våldsamma. Ett klassiskt rasistiskt yttrande. Han får ändå sitta kvar(DN) och Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder tar inte direkt avstånd från det utan vill istället tala om "kultur" eftersom det är det ordet man använder istället för "ras" numera.

I SvD kan man också läsa hur det är i Danmark där Sverigedemokraternas motsvarighet satt sin prägel på politiken. Dansk Folkepartis EU-parlamentariker Mogens Camre har hållt tal där han sagt ungefär "Alla västliga länder är infiltrerade av judarna – några av dem talar artigt med oss medan de väntar på att bli många nog för att slå ihjäl oss".
Någon mer än mig som får lite 30-talsvibbar?

I Aftonbladet tycker nationalekonomen Li Jansson att Sverigedemokraternas skuggbudget är en ansvarslös glädjekalky där man både dubbel- och trippelräknar en del av sina besparingar. Andra ekonomer säger att de inte förstår hur en budget fungerar.(Ex, Ex) Fast för Sverigedemokraterna handlar det inte om ekonomi utan deras politik drivs av andra orsaker.

Inga kommentarer: