19 oktober 2010

Fördomar om KD?

DN Debatt kan man läsa att ett gäng kristdemokratiska politiker som bl.a. skriver "Partiet dras med en rad förutfattade meningar. De vanligaste är att man måste vara kristen för att rösta på partiet och att vi är homofober. Fördomarna skrämmer i väg potentiella väljare och hindrar tillväxten." Hmm... På vilket sätt är det fördomar? Ok, jag tror inte att de kör husförhör innan man får rösta på dom men nog är dom kristna allt. Och att de är homofober är det väl ingen tvekan om. fast de kanske inte är homofober på samma sätt som Sverigedemokraterna inte är rasister. Att man definierar det som det man inte är. Annars kan jag bara säga "Are you opposed to gay marriage? Don't get one then!" och man kan lära några utvalda citat på Kristhomofoberna.

Annars kan man på SMP läsa en intervju med en aktiv kristdemokrat. I intervjun lyckas han kläcka ur sig åsikter om t.ex. skolpolitik som "Förut fick kyrkan hålla i konfirmandundervisningen på skoltid, så är det inte nu längre. Förut bad eleverna en morgonbön, så är det inte heller nu längre. Jag tycker att det hade varit jättebra om skolan kan införa detta igen."

Och sedan kan man läsa höjdaren "Skolbarn borde inte lyssna på Iron Maiden, det hade varit trevligare om de kunde lyssna på Tryggare kan ingen vara, eller någon annan psalm som präglat vår tro." Wow! Sånt trodde man hörde 80-talet till och det var redigt fånigt redan då.

Läs vidare på Jävla Jenny, Mitt i steget och Röda berget.

Inga kommentarer: