01 november 2010

Tele2 mobilt tunnband?

IDG kan man läsa att det är fler svenska företag som kör mobilt bredband än de som använder fast. Jo, det kanske är smart att bara ha en istället för två olika bredbandskopplingar. För privatpersoner undrar jag om det nog kan dröja, även om det sker.(IDG) Jag fick för ett tag sedan erbjudande från Tele2 om att byta ut min fasta telefon (som jag visserligen sällan använder, ringer någon på den är det antingen telefonsäljare eller min mamma) och fasta bredband. Det skulle dessutom både bli billigare och snabbare och det lät ju bra. Vad dom inte säger att efter 5 GB (per månad) så stryps hastigheten till 200 kbit/s. I dagens läge är 5 GB inte mycket. Jag räknade snabbt på att det skulle motsvara ett par dagars normal användning av Facebook, Spotify och ett par filmer på YouTube. Dessutom är upphastigheten betydligt mindre än de 6 Mbit/s de skryter om och jag tycker redan min upphastighet är seg nog när jag t.ex. lägger upp bilder på Flickr.

Inga kommentarer: