30 augusti 2011

Saab kämpar mot klockan

Saab PhoeniXDet är väl inte riktigt läge att korka upp champagnen ännu(DN, SvD) men i DN och SvD kan man nu läsa att en stor, ännu ej nämnd, finansiär är på väg att investera i Saab så att man klarar den akuta pengakrisen. Sedan ska man förhoppningsvis klara sig tills pengarna från Pang Da kommer fram men man har inte så lång tid på sig så det är en kamp mot klockan.(DN, SvD, DN, GP, GP)

Man har tydligen diskuterat en rekonstruktion(SvD) men avstått från det alternativet eftersom man då inte skulle göra rätt för sig. Samtidigt jobbar personalen på fabriken nu 25% med att underhålla och kontrollera monteringslinan.(SvD) Det skulle kunna tyda på att man räknar med att komma igång med produktion igen ganska snart. Tydligen har man för att testa hela linan tillverkat i alla fall två bilar och man tänker tydligen dra igång en begränsad produktion av plåtdelar som reservdelar.

Och nu har Saabs halvårsrapport för första halvåret 2011 och även om ekonomin ser problematisk ut lyckades man sälja 26% fler bilar än motsvarande period förra året.(NyT)

Samtidigt kan man i DN läsa om SaabsUnited October Fest. Jag tror tyvärr inte jag kommer kunna vara där. Går dealen igenom lär det bli en rejäl fest.

Inga kommentarer: