15 september 2011

Saab får 8 miljarder kronor

Nu kan man i Ny Teknik, DN och SvD läsa om de över 8 miljarder kronor Youngman och Pang Da tänker starta sin investering i Saab med. fast det förutsätter att kinesiska NDRC (Nationella utvecklings- och reformkommissionen) godkänner det. Fast det har redan passerat igenom de två första (lokala och regionala) instanserna på rekordtid.(SvD, DN) Jag vet inte om det är separat från de 620 miljoner kronor man får in genom att licensera ut PhoeniX-plattformen.(DN, SvD) Viktor Muller är som vanligt hoppfull.(SvD, SvD) Det verkar faktiskt lovande och enligt dokument läckta till Wikileaks har Kinesiska staten redan visat sig intresserade av Saab (men Hummer kallades för "gas-guzzling junk").(DT)

Annars kan man hos Martin Moberg och Lasse läsa om att det är skillnad på grisar och bilar. Det senare är tydligen helt OK att staten går in och stöttar. Annie Lööf (c) gör en riktig tillskruvning när hon tycker "Det ska vara samma villkor som konkurrentländerna". Jo, det gäller då tydligen bara grisar och inte bilar. Även Röda berget drar parallellerna.

Sedan kan man i Aftonbladet läsa om den ensidiga hetsen mot Saab i media. Och angående de som inte tror att Saab kan gå med vinst någonsin kan man bara påminna om att 2009 gick Volvo PV med 5.1 miljarder i förlust men man lyckades vända det till en vinst 2010.(SR)

Inga kommentarer: