26 oktober 2011

Moderaterna blåljuger om historien

I DN kan man idag läsa om hur försöken av Moderaternas eget sannnigsministerium att skriva om historien misslyckats rätt kraftigt.(SvD, SR)

I SvD skriver nu högerdebattören och självutnämnde historiker (på ungefär samma sätt som om jag skulle kallamig snickare för att jag slagit i en spik i en planka) Anders Edwardsson en artikel där han försvarar historieförfalskningen. I SvD får han på pälsen av Håkan Holmberg som faktiskt är historiker på riktigt (fil dr i historia).

Fast nu kanske det blir slut på det roliga. Fredrik Reinfeldt säger i SvD att han kan tänka sig att ändra i Moderaternas nya idéprogram så att det inte ska verka som att partiet varit förkämpe för rösträtt och mot apartheid. Man undrar vad det ska stå istället. Kommer historiken behandlas med tystnad eller kommer man att skriva "Visserligen var vi aldrig för lika rösträtt, eller kvinnlig rösträtt och vi hade inget emot apartheid och det där med mänskliga rättigheter var ngot vi ansåg bara kommunister brydde sig om men vi är inte så nu. Vi lovar. Nu är vi nya.". Sedan följer man upp med att motarbeta mänskliga rättigheter i t.ex. Palestina.

Alliansfritt Sverige kan man förresten se lite gamla grodor från Beatrice Ask. Kolla även på Twitter.

Inga kommentarer: