07 december 2011

Saker som inte förvånar

Ibland kan man i nyheterna läsa saker som är så uppenbara att de inte behöver sägas men som det ändå anses behöva skrivas en artikel. Här är några exempel.
  • I DN kan man läsa att internatskolan Lundsberg (känd från "Ondskan") nu polisanmälts för penalism.
  • I en annan DN-artikel kan man läsa att de som tittar på Fox vet mindre om nyheter än de som tittar på andra kanaler. Det verkar som om Fox faktiskt ger negativ kunskap för de som tittar på Fox vet t.o.m. mindre än de som inte ser nyheter alls.
  • I DN kan man också läsa att Sverigedemokraterna byter etikett på sin politik. Naturligtvis blir det ingen ändring utan det fortsätter vara samma hetsande mot invandrare, muslimer, kvinnor och homosexuella.
  • Sverigedemokraterna ja. Sveriges mest lättkränkta parti surar igen. Denna gång för att de får mindre partistöd efter att de tappat ett mandat i och med att William Petzäll hoppat av.(SvD) Hur var det nu med att leva på bidrag?
  • Annars kan man i DN läsa att man kommit fram till att datorspel inte orsakr aggressivitet. Doh!
  • Inside Saab hittade jag en intressant jämförelse mellan Saab 9-3 TTiD och de tio bäst säljande miljöbilarna i Sverige. Saab har haft en annan inrikting än Volvo. Istället för att sätta in en underdimensionerad dieselmotor som knappt klarar att dra bilen uppför en backe har man satsat på att få ner utsläppen med bibehållen effekt. Om man tittar på Volvo V50 Miljödiesel har den 115 hästkrafter och kan ta 417 kg last. Tittar man på Volvo V60 Miljödiesel har den inte fler hästar men den kan ta 430 kg last vilket är lite mer. Ok, Saab 9-3 TTiD finns med antingen 130, 160 eller 180 hästkrafter (högst i klassen) och lastkapaciteten är 477 kg (endast slagen av Ford Focus 120g).
  • Och i SvD kan man också läsa att Jimmie Åkesson (sd) hittar på statistik. Knappast förvånande det heller.

Inga kommentarer: