07 april 2012

Krograpport från Revolver på Fenix

Väggmålning på Revolver.
Det var ett tag sedan jag skrev en krograpport vilket väl säger en del om det sorgliga tillståndet på Stockholms klubbliv. Nu hade jag i alla fall hört en del om Revolver som höll till på Fenix på Götgatan 80 ungefär mellan T-Slussen och T-Medborgarplatsen (visade det sig senare). Jag hade nämligen fått för mig att Fenix låg i Gamla stan så det blev en del trixande med tunnelbanan innan jag och Jessica hamnade på rätt adress. Fast när vi kom dit fick vi först navigera förbi ett sammetsrep och ett gäng vingliga tjejer. Om vingligheten berodde på lutningen på Götgatsbacken, alkohol eller de sylvassa stilettklackarna på sandaletterna kan jag inte uttala mig om.
Man kommer direkt in eftersom man varken har garderob eller tar inträde. Att garderob saknades känns lite knöligt när det fortfarande är så kallt ute. Jag gillar inte garderobstvång men vill gärna ha den möjligheten. Men framåt sommaren lär det bli ett mindre problem.
När vi väl kom in på Fenix vände vi nästan i dörren eftersom stället var packat med brats och musiken var väl inte så mycket rock heller. Som tur var stannade vi ett tag och letade efter ett lugnt hörn och hittade då en trappa ner i källaren. Där var det betydligt bättre. Dekoren var spot on och musiken en fin blandning av i huvudsak partymetal och en lite (väldigt liten) dos punk (i form av Buzzcocks). Det var inte så lite av en uppstairs/downstairs-situation ungefär som Total Egon sjunger i Egons fest.
Här kände jag mig hemma efter 15 sekunder.
Humöret var på topp fast vi var en våning under.
Ölsortimentet var lite begränsat men väl utvalt. Cider och Carsberg på tapp gör väl ingen så glad men det fanns tre sorters Brooklyn (Lager, Brown Ale och India Pale Ale) och Grolsch för dom som är lagda åt det hållet. Brooklyn Brown Ale är inte helt illa men jag hade nog hellre sett lite Newcastle Brown och Grolschen kunde man gärna bytt ut mot någon tjeckisk pils som t.ex. Staropramen. Eftersom det inte var något inträde ligger priserna lite högre än man är van vid.
När vi kom dit vid 22-tiden var det ganska tomt men det droppade in en del folk så småningom och inte alla var brats som gått vilse i sökandet efter toaletterna.
Att man stängde redan ett kom lite som en överraskning och gjorde att kvällen kändes kort eftersom stället vaknade upp såpass sent. Eftersom man inte öppnar förrens 20:00 och folk droppar in så sent funkar det inte riktigt heller som förfestställe.

Sammanfattningsvis kan man säga att det är ett trevligt ställe som vi nog kommer att besöka igen.

Inga kommentarer: