14 september 2014

The Forever Girl av Rebecca Hamilton


Nja, det känns om jag inte var den tänkta målgruppen för den här boken. Den verkar mer vara skriven för tjejer i tonåren. Handlingen är väl inte så mycket att orda om. Tid och plats är nutid i en småstad. Huvudpersonen är en wiccan som i en humoristisk twist faktiskt visar sig vara en återfödd häxa. Det dyker även upp en del övernaturliga väsen som vampyrer och hamnskiftare som kan förvandla sig till olika djur. Ok, vampyrerna är tydligen egentligen inte vampyrer utan ett slags gnomer men skillnaden är obetydlig så jag undrar lite varför Rebecca Hamilton brydde sig om sådana detaljer.
 Handlingen innehåller en del jakter, en del romans och boken avslutas med ett rejält öppet slut så naturligtvis är detta bara den första boken i en serie.
Bokens största nackdel är en hel del infodumping där olika aspekter av magi och övernaturliga väsen beskrivs. Man får dessutom samma information två gånger. Första gången då den i detalj berättas och sedan i kortare form när huvudpersonen skriver ner det i sin dagbok. Det känns lite klumpigt och onödigt men är nog tänkt för att bokens målgrupp ska hänga med. Om jag kompenserar för att jag inte är bokens målgrupp blir det en trea i betyg.

Inga kommentarer: