14 september 2007

Allt dyrare med borgerlig regering

Var det inte någon som sa att det skulle bli mer pengar över? Nä, det var det väl ingen som trodde på va? Tur att man inte är inne i stan så ofta. Antingen får man betala trängselavgifter eller så får man betala hutlöst dyrt för att resa och dyrare ska det bli.(DN, SvD) Vad var det för fel på 20 kr per resa? Enkelt och effektivt. Nu vet man aldrig i förväg hur många klipp en resa kostar, det verkar variera från dag till dag och från gång till gång. Den senaste höjningen av SL-kortet ska tydligen delvis vara för att täcka in kostnaden för den utökade trafiken som inte längre får några pengar från trängselavgifterna. Inte kan man gå gratis på museer längre heller. Trafikförsäkringen ska bli dyrare (något som drabbar de som har bilintresse och har en eller flera entusiastbilar) och dessutom lobbar Bil Sweden för att gamla bilar ska drabbas av högre skatt. Vad har egentligen blivit billigare med den nya regeringen? Nu var väl knappast sossarna heller så bra på att se till att man har mer pengar kvar i plånboken men de hade i alla fall en viss ambition att göra bra saker billigare och dåliga saker dyrare. Som det är nu vet jag nog inte vilket parti jag kommer rösta på nästa val. Jag får nog starta ett eget parti om det ska bli något vettigt. Fast det har jag nog inte tid och ork med. Någon som har förslag på partier med vettiga åsikter?

2 kommentarer:

Unknown sa...

Pfft, vikken surputte. Du inser inte att saker å ting kostar pengar? Bara det att sossarna är väldigt duktiga på att gömma kostnaderna med hjälp av höga skatter. Är det inte bättre att bara ha "basutbudet" och sedan kunna välja själv vad man ska lägga pengar på?

Staffan sa...

Jodå, att saker kostar pengar på är jag mycket väl medveten om. Men att borgarna ska göra allting dyrare för att kunna skänka bort pengar till de redan rika gör knappast mig gladare.