17 september 2007

Bwah-Ha-Ha-Ha!

EG-domstolen avslog Microsofts överklagan i målet från 2004 då det slogs fast att Microsft missbrukat sin dominerande ställning. Microsoft ska nu böta motsvarande 4.6 miljarder kronor.(IDG, DN, SvD) Frågan är väl om Microsft kommer att få betala bötesbeloppet genom att ge rabatt på sin egen mjukvara (lite som att trycka sina egna pengar). Domen öppnar upp Microsofts servermjukvara (dokumentering av protokollen) så att olika operativsystem kan samverka. Vidare gör det också möjligt för t.ex. datortillverkare att skicka med valfri/valfria mediaspelare.

SCO är på väg mot konkurs. Man har skickat in en begäran om omstrukturering, men det lär nog inte gå något vidare då de inte har några inkomster att vänta sig.(IDG)

Martin Kinnunen lämnar sin post i Sverigedemokraternas ungdomsförbund och det visar sig att tejpen som användes vid det påstådda överfallet tidigare var hans egen.(City)

2 kommentarer:

SideShow Surfer sa...

Microsoft har själva skapat denna mjukvara och så blir de åthutade för att inte ge utrymme för andra media spelare !?.Luktar apa lång väg om denna protest då vederbörande som gnäller ju har all möjlighet att släppa sin egen mjuvara precis som Microsoft.

Hela fallet är lika dumt som att vända dasspaperet ut och in nästa gång man använder det.Idioter.

Eller så kan man ju använda dessa fullkomligt värdelösa operativ system som Linux med flera som de släpper ut i tid och otid på mjukvarumarknaden.

SideShow Surfer

Staffan sa...

Så du anser att det är Microsoft som bestämmer över din dator och inte du själv? Om t.ex. Dell vill skicka med sin egen mediaspelare på sina datorer så ska dom inte få det? Dumska!