09 september 2007

Så är det i världen

Bara ett kort inlägg om vad som hänt i världen (jag återkommer ganska ofta till det temat tydligen). Några små glimtar som ger en bild av hur det är i världen idag.

ICA i Årsta sparkade en en av sina anställda eftersom de inte gillade hans "attityd" och att han var aktiv i facket. Eftersom han var provanställd var det tydligen helt i sin ordning att göra så.(SFT)

Mattias Gardell (professor i religionshistoria) berättar om att forskare och debattörer som inte ställde upp på att attackerna 11 september utfördes för att de hatar frihet och att det var ett angrepp på USAs "öppna demokratiska samhällsordning" snabbt fann sig utfrysta. Han skriver också om att Elliott Abrams (som bl.a. tystat ner massakrer i El Salvador och varit inblandad i kuppförsöket mot Hugo Chavez) fick stöd av Condoleezza Rice för sin plan att pumpa in 84,6 miljoner dollar för att beväpna och utbilda oppositionen till den folkvalda Palestinska regeringen.(SFT)

Ett härbärge för hemlösa i Stockholm blev vräkta för att ge plats åt ett lyxhotell. De blev utlovade nya lokaler men efter maktskiftet verkar det inte ha gått så bra. "Men så blev det inte" som socialborgarråd Ulf Kristersson (m) sa.(SFT)

En gladare nyhet är att byborna i Bil’in i Palestina fått rätt i Israels högsta domstol efter att 200 hektar odlingsmark stulits p.g.a. bygget av den israeliska muren. Muren måste nu flyttas.(SFT)

I Polen är det inte lätt för HBT-personer. Vid en jämlikhetsparad i Poznan i södra Polen möttes demonstranterna av personer från All-Polish Youth som ropade slagord som "bögjävlarna till gaskammaren" och "vi ska göra med er vad Hitler gjorde med judarna". Liknande har iofs hänt i Stockholm också men då är det från mer extrema grpper och de har inte fått stöd av dåvarande borgmästaren (numera Polens president) Lech Kaczyński. I Stockholms Fria Tidning berättar Joanna om att hon fått hotbrev om att hon ska bli misshandlad eller dödad. Och hon misstänker att breven kommer från henes syster och föräldrar! Tough shit.

Inga kommentarer: