08 oktober 2007

Jag har facebookat mig

Ja, jag måste ju prova för att se vad allt ståhej var om. Jag klickade runt en del, hittade några som jag kännde och så men så jävla kul var det inte. Sedan är det väldigt amerikaniserat. Jag har aldrig gått på college så det kan jag inte fylla i. Sedan verkar fokus vara lite luddigt. Av designen (oerhört trist) och fälten att dömma är den till för affärskontakter och jobbrelaterade grejor men allt annat verkar vara rena lekstugan.

Apropå Facebook så läser jag att de raderat bilder på ammande barn och stängt av folk som laddat upp dom.(AoB) Så väldigt USAiskt.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Vad är det för 'USAiskt' med att facebook inte tillåta bilder på nakna bröst, vare sig det hänger en unge där eller ej? (Förstår inte riktigt poängen med att lägga upp sådana bilder från första början, men det är ju en annan sak...).

Med lite fantasi kan man dessutom fylla i fälten lätt som en plätt - antingen man vill ha det plojjigt eller korrekt, kom igen.

Staffan sa...

Det är den klassiska USAiska rädslan för lite hud. Det gör att man överreagerar och slår ner på helt oskyldiga saker. Samma tankesätt som ligger bakom webbfilter som blockerar webbplatser om t.ex. bröstcancer.