07 november 2007

Fåniga dejtingideer

Ibland verkar folk kunna komma på väldigt underliga ideer för att lyckas få en träff men det kanske behövs extrema saker för att lyckats fränga igenom bruset.

Ett par killar har lanserat ett koncept som går ut på att man först ska (i verkligheten) vifta med fingrarna mot den man är intresserad av och då ska denne förstå att man ska gå in på ene specifik sajt för att kunna få kontakt.(AB) Låter väldigt omständigt och chanserna att lyckas måste väl vara minimala.

En annan metod är tydligen att skicka en bild på sig själv via blåtand.(AB) Låter väldigt krystat och det gäller att skicka bilden till rätt person.

Vissa arrangerar dejter i rondeller (av alla ställen).(AB) Knappast det mest romantiska ställe och om jag minns rätt så får man egentligen bara vistas där om man är iklädd en oragne reflexväst och har tillstånd från vägverket (fast sådant verkar arrangörerna strunta i).

Speeddating är väl i jämförelse riktigt normalt och det skulle jag faktiskt kunna tänka mig att göra, men det känns ju inte så lite desperat.

Vanlig nätdejting är populärt och det är tydligen flera (62% enligt en undersökning) som lyckas träffa någon online.(AB) Jag har försökt mig på en del nätdejting men även om det är enklare att söka kontakt så verkar det ge ungefär lika bra resultat som vanligt krogragg, d.v.s. inget alls. Sedan har man tydligen online också sådana problem med nätcasanovor(AB) och att kontakterna riskerar att bli ytliga.(AB) Inget fel på det i och för sig men då ska man helst vara öppen med det från början. Jag läste också att det möjligen finns en större risk att den man träffar egentligen är i ett förhållande och bara vill ha någon vid sidan om.(AB) Det är ju något jag märkt av själv lite eftersom jag på Facebook installerat appen Are YOU Interested? och om man går in och kollar på profilerna så är det många som är gifta, förlovade eller i ett förhållande. Ett annat problem där är att folk presenterar sig enbart med bild och när bilden bara är ett frågetecken, ett husdjur, barnen, en gruppbild eller personen har någon form av maskering är det svårt att göra en bedömning om personen är intressant. Nu är det ju ganska ytligt att gå efter utseendet men man kan få en del ledtrådar. Om t.ex. personen står på skidor ute i snön är det knappast någon jag skulle vara intresserad av.

Nä, singellivet är en enda djungel och inte har man någon karta heller.

4 kommentarer:

Lady Pestilence sa...

Vad hände med det helt gamla hederliga sättet? " Hej, jag har tappat bort mitt nummer, kan jag få ditt?"

Det här med att träffa ngn på nätet är som du säger svårt pga alla icke singlar som gärna klipper grannens grönare gräs..

Nu har jag inte installerat den där "Are you interested" men div matching funktioner har halkat med på mitt facebook konto men jag undrar hur det egentligen funkar eftrsom facebook tkr att jag till 63% passar ihop med min bror :s

nej nu ska jag gå och "pet" min fluffyfriend och "poke" div ev nya vänner =)

Ha en bra facebook da

Staffan sa...

Uj, en sådan replik skulle jag aldrig köra med. Rent allmänt är jag väldigt dålig på att ragga "in person". Det är ju mycket enklare att bara klicka och skicka iväg ett "Du verkar vara trevlig." än att ta mod till sig och gå fram till någon och sedan komma med någon bra replik.

Tja, 63% är väl rätt bra resultat. Jag gillar "Are you interested" av flera skäl. Fast det har en del nackdelar också. Jag ska nog skriva lite om det.

Lady Pestilence sa...

hehe neej det skulle jag nog aldrig själv våga heller, men det skulle vara skojigt om ngn sa så till en :)

Jag tror att många personer föredrar att klicka till sig kontakt på nätet, Jag vet personer som hellre tar reda på ngns namn och kontaktar på ex facebook än de tar kontakt irl så att säga.

Staffan sa...

Det finns ju vissa klara fördelar med att dejta online. Är det en dejtingsajt vet man att den andra är intresserad och man kan (oftast) kolla civilstatusen (och sexuell inriktning) direkt. Sedan är det mycket enklare att ta kontakt (speciellt om man är blyg av sig). Dels för att man vet om den andra kan tänkas vara intresserad och dels att man slipper få nobben kastad i ansiktet på sig när man gått fram och gjort sig sårbar.