08 november 2007

Nyckelstrul

Det har inte varit lätt att få komma in i källaren så man kan komma åt förrådet där. Den förra ägaren till lägenheten behöll nyckeln eftersom han inte hann tömma förrådet innan jag flyttade in. Det var väl OK eftersom jag hade en del att fixa först. Däremot var det inte OK att han tappade bort nyckeln så jag inte kunde komma in i källaren. Förvaltningskontorer vägrade svara på mina mail så jag fick vänta tills den enda dagen de har öppet förutom mitt på dan (Hallå! Alla är faktiskt inte pensionärer eller arbetslösa.) och gick dit för att skaffa en ny källarnyckel. "Nyckel? Då måste du betala 150 kr först och nä, vi kan inte ta kontant betalt. Vi har våra rutiner. Du får betala in pengarna på ett speciellt konto och sedan komma tillbaks och visa upp kvittot." Jaha, jag väntade tills nästa vecka, lånar en pirra på jobbet och kommer ner med kvittot. Fast när jag väl stod hittade jag inte kvittot. Ok, fyra minuter innan dom stänger så jag rusar upp till exet som har skrivare och skriver ut ett nytt kvitto (efter en del strul med en krånglande bläckpatron). Tillbaks till förvaltningskontoret igen. Då har de naturligtvis precis stängt men jag bultar på dörren tills dom släpper in mig. "Jaha, du skulle ha en tvättstugenycklel..." Nej! Tvättstugenycklar har jag i överflöd. Det är en källarnyckel jag behöver. Ok, till slut får jag i alla fall en nyckel och går för att låsa upp. Naturligtvis passar inte nyckeln utan de har gett mig fel nyckel. Jaha, bara att vänta en vecka igen.

Att det ska vara så svårt att få en sketen nyckel. Snart är jag desperat nog att gå lös på dörren med vinkelslipen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja herre min duva vad svårt det ska vara med detta med nycklar. I know...