11 november 2007

Krograpport: Harry B James

Jag håller på att prova mig igenom de olika rockställena i Stockholm. Tidigare har jag skrivit om (eller i alla fall nämnt) Rocks och i kväll hade turen kommit till Harry B James. Det började inte så bra med att man fick stå och vänta i en kö bakom ett rep. Av princip brukar jag undvika ställen som har kö men i forskningssyfte och för att ge mina kära läsare en rapport stod jag ut med det. Efter att ha navigerat förbi dörrvakten var det dags för garderoben. 40 kr kostade det. Inte så mycket att orda om. Så brukar det ju vara på de flesta krogar numera.

Inredningen på Harry B James kan väl enklast beskrivas som en krock mellan Hard Rock Café och en brittisk pub. Dessutom körde man Alice Cooper-videos projicerad här och var (utan ljud). Inredningen var helt OK och ett stort pluspoäng för att ölsortimentet inkluderade både ljus och mörk Staropramen på fat. Dessutom verkade det finnas en hel del intressant på flaska också, inklusive Anchor Steam. Musiken var huvudsakligen hårdrock men jag hörde även en del Sisters of Mercy och The Clash. Efter två öl tänkte jag ta en vatten eftersom man ska ju ta varannan vatten och jag låg en efter. Då kom den andra minuspoängen (efter krogkön). De tar betalt för vattnet! Det var inget speciellt med vattnet heller. Om jag hade fått med is och kanske en bit citron hade det väl varit en annan sak men nu tog de fem spänn för ett glas vanligt kranvatten. Efter att ha sippat lite på de dyrbara dropparna kom en av varkterna fram och ville "prata lite". Något som tydligen bäst gjordes utomhus (inte så kul att göra det i t-shirt i minusgrader). Vad han ville prata om var att han ansåg att jag var för full. Visserligen hade jag tagit en folköl till maten innan jag åkte in men tre öl blir man väl knappast för full på? Jag hade dessutom inte gjort några dumma saker utan bara suttit och spanat in folklivet. Det kan ha varit att dom inte gillar vattendrickare eller att min stil inte gick ihop med stället eller helt enkelt att folk gör misstag. I vilket fall vet jag att det är ingen idé att argumentera med dörrvakter så det var bara att packa sig iväg hemåt.

Slutsatsen om Harry B James blir att trots trevlig inredning, OK musik och bra ölsortiment så blir det tummen ner på grund av kö utanför, vattnet kostar pengar och att man blir utslängd.

Inga kommentarer: