20 december 2007

Lönehöjningar

Kungahuset har lyckats få en liten lönehöjning om 12 miljoner kronor vilket gör att den totala lönen blir 109,5 miljoner kronor. Visserligen får knugen inte ut alltihopa utan endast ynka 55,86 miljoner kronor. Fast då får dom inte dra av för resor och representation.(SvD) Men har man en månadslön på 4 655 000 kr kanske man kan klara sig ändå. SAmtidigt har man problem med att rekrytera lärare eftersom lönerna är för låga.(SvD) om man skulle privatisera kungahuset skulle kanske lärarna extraknäcka lite som kungligheter och på så sätt få in lite mer pengar.

Annars så tänker Vickan tydligen inte låta bli att lägga sig i politiken när hon blir drottning.(SvD, AB) Ja, men det ingår faktiskt i jobbet att hålla sig borta från politiken. Passar det inte så är det lika bra att byta jobb. Vickan är tydligen duktig på språk så hon kanske kan ta jobb som språklärare...

1 kommentar:

isobelll sa...

Helt sjukt mycket pengar, ideen om privatisering var riktigt väl genomtänkt. Ialla fall i jämförelse med att ge familjen mer pengar.