04 december 2007

Stövlarna står putsade i garderoben

Jag skrev tidigare om utseendediskrimineringen på Reklamfabriken AB. Nu kommer det nyheter om att skyltmontören Markus Persson fått sparken eftersom VDn och Markus hade olika smak vad det gäller hårfärg. Efetersom han inte är med i facket får han ingen hjälp därifrån (även om de inte gillar att man godtyckligt sparkar folk för att man inte gillar hur dom ser ut).(AB, DN, SvD, HD, Expressen, Sydsvenskan) En bidragande orsak kan nog vara att företaget ligger i Fleninge, en liten håla med 130 invånare.

Ja, då är det bara att fortsätta utrensningen av alla andra vars utseende kunder kan ha problem med. Invandrare går ju bort direkt och nazister kan ha problem judar. Och homosexuella tycker många illa om också. Sedan när de enda som har jobb är prydliga blåögda killar med det blonda håret prydligt vattenkammat i sindbena och stiligt klädda i nystärkta bruna skjortor och med välputsade stövlar så är det frågan om vad man ska göra med de arbetsodugliga individer som har fel utseende, etnicitet eller sexuell läggning för att få jobba. Man kan ju inte låta dom gå och leva på a-kassa. Man borde nog sätta dom i arbete. Kanske ska man inrätta speciella läger för sådana personer. Arbetsläger liksom. Sedan får man se till att spärra in dom så att inte hederliga medborgare skulle råka se dom och bli upprörda. För säkerhets skull kan man ju raka håret på dom också eftersom fel hårfärg kan vara upprörande. Ja, det låter väl som ett idealsamhälle?

1 kommentar:

SideShow Surfer sa...

Nä han ville inte vara med i facket men ändå så hade han tagit kontakt och fått viss hjälp ändå efter denna händelse.Måste ju vara totalblåst när man inte vill bidra till allas väl och ve för att sedan krypa fram och vädja om hjälp,patetiskt är ju bara förnamnet.Sådana medlemmar behövs knappast i facket.

Pelle