29 mars 2008

Bella borde betala

Eftersom jag skrivit tidigare om Blond-in-bella förväntar jag mig att få betalt för det. Ja, varför inte om Blond-in-bellas pappa Per Rydberg vill att hennes skola ska betala ut pengar till henne bara för att hon nämnt den.(Metro, DM) Enligt den logiken borde jag få pengar av Blond-in-bella eftersom jag nämnt hennes blogg. Att det sedan är något som varken är beställt eller önskvärt (vilken skola skulle vilja skylta med att de har så urblåsta elever?) spelar väl mindre roll. Eller "marketing without asking any questions first" som det kallas.

En festlig grej är att Bella skryter med att hon numera är en publicerad författare. Ja, vem som helst med någorlunda intelligens som besöker förlagets hemsida, vulkan.se, ser att det är en vanity press. De trycker vad som helst bara betalar 2500 kronor (plus moms). Då är jag fanimej en journalist eftersom jag skrivit en del saker i mitt egna fanzine.

För mer läsning kan man se t.ex. Blondin(mary)belle och Bellasuger.se. Fast dom har ju det svårt. Det kan inte vara lätt att köra satir över någon som är en livs levande valley girl.

Inga kommentarer: