06 maj 2008

Johan Staël von Holstein gör sig inpopulär igen

Johan Staël von Holstein har en idé.Johan Staël von Holstein verkar ha en talang för att gör sig inpopulär. Han senaste stunt var att parkera sin Toyota Lexus RX400H framför en busshållplats så att den blockerade trafiken i nästan 40 minuter och man blev tvungen att dra om busslinjer innan man lyckades få bilen ur vägen. Tydligen så hade han bråttom till ett viktigt möte och då är det tydligen OK att bete sig så.(Ex) Senare har han visserligen gjort en pudel och sagt att han "skäms och är verkligen ångerfylld".(Metro)

Johan Staël von Holstein tycker också att Sverige borde göra som i Dubai.(Metro) Det vill säga att fackföreningar är förbjudna, kollektivt löneförhandling är förbjuden, diskriminering är fullt tillåtet och de fåtaliga lagar om arbetsskydd som faktiskt finns efterlevs dåligt eller inte alls. Alla arbetsgivare beslagtar dessutom sina anställdas pass, vilket gör det omöjligt att söka jobb någon annanstans. Att arbetsgivare utsätter anställda för sexuella övergrepp är inte ovanligt.(A) Demokrati eller yttrandefrihet finns naturligtvis inte heller.(A) Jo, jag kan förstå att Johan Staël von Holstein skulle tycka om det.

Annars är Johan Staël von Holstein känd för att ha varit med och startat Icon Medialab (känt för att ha gjort av med en massa pengar) och IQube som presenterar sig själva som "ett växthus för drivna entreprenörer som snabbare vill nå kommersiella genombrott med sina produkter och tjänster". Mitt ex känner dom snarare som något som liknar fakturaskojare. Hon blev uppringd och blev erbjuden en annonsplats för sitt företag, Mias pärleria, i en "hobbybilaga" till Expressen. Till skillnad från rena fakturaskojare kom det faktiskt en bilaga, i alla fall i några tidningar, fast inte var det vad man menar med en bilaga till en tidning utan ett litet, tunt annonshäfte. Annonsen genererade inte en enda ny kund. Möjligen beroende på att de hade stavat företagsnamnet fel i annonsen. Efter en del tjafs lyckades hon faktiskt få tillbaks pengarna. Andra hade tydligen inte sådan tur.(PP)

På Facebook finns gruppen Jag torkar stjärten med Johan Staël von Holsteins krönikor med över 1000 medlemmar.

Inga kommentarer: