27 juli 2008

Batterilösa biltjuvar

Igår fick jag ett samtal från exet. Hon skulle låna bilen och upptäckte att någon hade tagit sig in i bilen. Ibland är det bra att ha en gammal SAAB 900:a. Den är så lätt att ta sig in i att bättre tjuvar inte gör någon skada på låset. Det enda var att tändninglåset kärvade lite men det ordnade sig.

Eftersom ingenting av värde förvarades i bilen var allt kvar men innehållet i handskfacket var utspritt i bilen. Sedan var plastgrejen runt handtaget för att öppna dörren inifrån löst. Antagligen hade tjuven stängt dörren och sedan inte lyckats få upp den (mekanismen är lite sönder). Det skulle ha varit kul att om man hade kommit förbi och sett en panikslagen biltjuv som lås in sig själv och inte kommit ut. Fast de kom tydligen på att man kan veva ner rutan och öppna utifrån. Efter att ha misslyckats hitta något värt att stjäla i själva bilen hade de tydligen letat under motorhuven och beslutat sig för att stjäla bilbatteriet. Vem tusan stjäl ett gammalt bilbatteri? Det finns väl knappast någon marknad för begagnade bilbatterier? Det är ju knappast något man bara stoppar i fickan heller. De väger ju en hel del.
Varför händer sådant aldrig Stålmannen? Ok, kanske för att han inte kör bil. Men Läderlappen då? "Fort, till batmobilen! Åh nej! Den startar inte för Jokern har stulit bilbatteriet."

Men batteribristen gav mig ändå en del problem. Ställen som säljer bilbatterier verkar förutsätta att man har en fungerande bil och kan köra dit. Speciellt på en söndag är det bara att glömma att kunna ta sig dit kommunalt. Så det blev en lång promenad i gassande solsken. På tillbakavägen dessutom måste jag dessutom släpa på att batteri. När jag väl kom fram var jag både varm och svettig och hade bra ont i armarna.

Min mor misstänkte att dom hade kanske snott det gamla batteriet för att vänta tills jag satt i ett nytt för att då komma tillbaks och stjäla det. Det låter lite långsökt och frågan är vad man kan göra för att skydda sig mot det. Larma batteriet?

Inga kommentarer: