04 augusti 2008

Från Järna utan tak

SAAB 99 cabrioletUtan tvivel är man inte riktigt klok. Dels att köpa en till bil innan man renoverat färdigt den första, speciellt när man egentligen saknar både tid, pengar, verktyg, plats och kompetens för att fixa det. Men vem har inte velat ha en cabriolet i det gassande sommarväder som har varit? Speciellt om priset är rätt, den är nästan rostfri och finns i närheten. Jag struntade i att köpa en SAAB 99 cabriolet tidigare och har förbannat mig själv en del över det så nu tänkte jag inte missa chansen.
Oturligt nog slog vädret om när jag skulle köra hem den. Att köra i en öppen bil (utan ens suflett) i det värsta regnvädret på länge(AB, SvD, DN, DN, SvD) Fast det borde ju statistiskt sett innebära bättre väder när det dragit förbi, eller var det det vi hade innan?
Fast det var inte så farligt att köra i regnet även om man var utan tak. Så fort man kom upp över 50 km/h hann regnet inte träffa en och med rutorna uppvevade blev vinden bara en ljum bris. När man stannade för rödljus eller puttrade fram i 30 km/h var det däremot värre.
Nu är bilen i alla fall hemma och ska besiktigas. Jag antar jag kommer få ett par tvåor och elsystemet behöver nog en rejäl översyn. Dessutom ser inredningen inte så rolig ut men den går fint så jag är glad ändå.

1 kommentar:

Christian sa...

Det är en fin bil. Hoppas att det visar sig vara ett bra köp - lycka till!