01 mars 2009

Sista Tech Noir på Kolingsborg

Tech Noir på KolingsborgNu i lördags var det antagligen den sista Tech NoirKolingsborg och klubben står nu utan lokal. Av diverse skäl har jag faktiskt inte varit på Tech Noir tidigare men nu blev det av. Efter en lätt förfest gav vi oss iväg och när vi kom in i gula gången möttes vi av en jättekö. Inte mycket att göra år förutom att vänta.
När vi skulle gå in tyckte vakten inte att jag kunde hänga in min flaska i garderoben utan måste antingen gå eller lämna den. Ganska surt eftersom det var specialimport men visst, det kan jag acceptera. Deras ställe, deras regler. Däremot tycker jag att han kommentar om att "Åja, jag vet nog att du funderar på om du kan smuggla in den." vad väldigt onödig. Det är aldrig roligt med ställen där man blir förolämpad det första som händer. Det var inte heller det enda tillfället med grinig personal. När vi var på panoramadansgolvet hittade vi en jacka på golvet som någon hade tappat. När jag tänkte lämna in den i baren fick jag kommentaren "Den borde du ha hängt in i garderoben."
Annars har jag ingen kritik mot stället som sådant. Jag var inte mycket på stora dansgolvet utan tillbringade mesta tiden nere på det gotiska dansgolvet. Eftersom det var så jäkla trångt och mycket kö vid alla barer sparade jag nog en hel del pengar eftersom det var nästan omöjligt att kunna köpa någon öl. Det var heller inten större förlust eftersom ölsortimentet var starkt begränsat. Bara Spendrups, Heineken och Mariestad.
Tyvärr tog kvällen slut alltför fort även om det blev en väldigt liten efterfest också.

2 kommentarer:

Coldwinternight sa...

Hej!

Jag är vakten i fråga och jag minns händelsen. Tråkigt att du uppfattade min kommentar som negativ. Jag minns inte exakt mitt ordval eller exakt varför jag sade det - jag kan dock försäkra dig om att mitt syfte inte var att det skulle uppfattas som en förolämpning.

Tråkigt också att du blev av med din flaska (var en brun flaska med guldaktig kork, minns inte mer och jag dricker inte alkohol själv så jag kan inget om sådant). Vi tillåter inte gäster hänga in sin alkohol i garderoben eller ta med dessa in då restaurangen skulle förlora sitt serveringstillstånd om detta uppdagades.

När det gäller jackan så känner jag inte till händelsen men precis som du skriver så hade bartendrarna väldigt mycket att göra, just den här kvällen hade vi fullt, tror det var 650 personer inne samtidigt. Bartendrarna är vid sådana tillfällen väldigt stressade och deras bemötande kan ha att göra med detta. Givetvis uppskattar vi att du lämnar in en upphittad jacka - kanske helst till en vakt!

När det gäller kön så beror den på att Tech Noir är otroligt populärt och vi jobbar så snabbt vi bara hinner och kan för att väntetiden ska bli så kort som möjligt. Ingen av oss vill ha frusna griniga gäster.

Avslutningsvis skulle jag vilja säga att det varit en förmån att få jobba på Tech Noir och jag kommer att sakna er. Jag kan lugnt säga att ni är den trevligaste communityn i Stockholms klubbliv.

Staffan sa...

Flaskan fick jag tillbaks på vägen ut och jag har full förståelse för reglerna. Det var bara kommentaren som jag tyckte var onödig.