29 maj 2009

SAAB ökar takten

På grund av ökande efterfrågan har nu Saab höjt produktionstakten(DN) och man planerar också att återanställa personal.(DN) Förresten har Koenigsegg nämnts som en köpare till Saab(DN) vilket kan vara lite intressant.
Saab är fortfarande i rekonstruktion men den verkar rulla på som det ska.(DN) Däremot märks den tidigare osäkerheten av på priset på begagnade Saabar men dom verkar vara på väg upp också.(DN)

Allt är naturligtvis inte frid och fröjd. Saabs framtid är fortfarande väldigt oviss.(DN, DN, DN) Vad som förbryllar mig något är varifrån allt hat mot Saab som man ser i kommentarer, på bloggar och även från regeringshåll(DN) kommer ifrån. Kan det vara från volvofantaster? Eller är det jantelagen? Att Saab är för innovativt och annorlunda, speciellt jämfört med en väldigt konservativ biltillverkare som Volvo. Sedan finns det ju en del saker som kommer från ren dumska som åsikter som att en Saab bara är en Opel med annat märke på. Det är lite underligt att man inte hör att t.ex. Volvo S80 egentligen är en Ford Mondeno. Båda påståendena är lika sanna.

Inga kommentarer: