18 maj 2009

Som ett brev på posten

Bor man ute i förorten är det inte så lätt med posten. Vissa har problem med att de inte får sin post(DN, DN) men såvitt jag vet har jag inte missat någon post (tur att jag använder e-faktura så mycket jag kan). Däremot får jag mer post än vad jag vill. När jag bodde på första våningen trodde jag det berodde på att brevbäraren proppade ner all post han inte delat ut i den sista dörren innan utgången men nu bor jag på fjärde våningen och får fortfarande någon annans post. Det är knappast så att våra namn är lika och det liknar inte ens namnet på den som bodde här innan så det måste ha varit något som pågått länge. Samtliga namn är förnamn plus efternamn, unika men utan ovanliga stavningar. Inga underligheter.
Postens påstående om att "våra brevbärare är erfarna och vi lämnar aldrig någon post i trapphus eller på anslagstavlor" är rena skämtet för man ser ofta brev som sitter på anslagstavlan nere i porten. Att få anmäler felen är kanske inte så underligt förutom för bolagen själva.(DN)
Hobbe konstaterar samma sak och Gråskalor tror det beror på privatiseringen.

Inga kommentarer: