22 juni 2009

Comviq Surf i Xandros Linux

När jag var nere på landet nu i midsommar funderade jag lite på det här med internatanslutning. Man vill ju inte skaffa ett abonnemang som man bara använder ett par dagar per år. Tyvärr hittade jag inga öppna nätverk i närheten heller. Men numera finns det kontantsurf att köpa på flera Ica-butiker.(IDG, GP, GP, Ex) Ett paket med modem och en dags surf fanns att köpa på den lokala butiken så jag köpte ett och tänkte använda till min Asus EEE 900. I instruktionerna fanns det bara beskrivning för MS Windows och Mac och tydligen var det ett speciellt program man måste köra. Ok, då blev det till att rota lite...

Det första var att ta reda på vad det var för någon hårdvara egentligen. Diagnostikverktyget rapporterar den som en Huawei Mobile UB6225. Om det hade varit ett E220 hade det inte varit något problem enligt bl.a. Robert Edlund och andra men det här modemet detekteras tydligen inte i anslutningsguiden. Patas har en del tips men då mest för Ubuntu och jag har dumt nog valt att behålla Xandros. Det mesta står i tråden på Ubuntu-se.

Mina egna försök har än så länge varit fruktlösa. lsusb namnger bara Kingston Technology. Efter lite mer googlande hittade jag en beskrivning hos Dale Lane och problemet kan vara att USB-stickan fungerar både som USB-minne och modem vilket inte Xandros klarar riktigt. Jag ska undersöka saken mer senare.

1 kommentar:

Keilstein sa...

Har du hittat någon lösning för jag har samma problem som du .
Mvh.Jörgen