29 december 2009

Spotify mot Last.fm - test av utbudet

Eftersom en musiktjänst utan musik är ganska värdelös tänkte jag jämföra utbudet av musik på de två musiktjänster jag använder. Nämligen Spotify och Last.fm. I listan har jag bara räknat det som ett ja om det finns musik med bandet jag letar efter, inte om det finns musik med ett annat band som heter samma sak. Eftersom ett urval alltid är subjektivt har jag utgått från min egen topp 50-lista med vad jag lyssnat på.

Spotify
Last.fm
Troublemakers
Ja
Nej
Spela Stiff Little Fingers
Ja
Ja
Sista Skriket
Ja
Ja
Varnagel
Nej
Nej
Sex Pistols
Ja
Ja
Epidemics
Ja
Ja
Heave
Nej
Ja
Die Toten Hosen
Nej
Ja
Ramones
Ja
Ja
Galtagaldr
Nej
Nej
Tysta Mari
Ja
Ja
Radioaktiva räker
Nej
Nej
Strebers
Nej
Nej
Dia Psalma
Ja
Ja
Molly
Nej
Ja
Zooparty
Ja
Ja
Malte X
Ja
Nej
The Damned
Ja
Ja
Big Fish
Nej
Nej
The Clash
Ja
Ja
Ebba Grön
Ja
Ja
The Sisters of Mercy
Ja
Ja
The Part Timers
Ja
Nej
Grisen skriker
Ja
Nej
Total Egon
Nej
Nej
Sällskapsresan
Ja
Ja
Disconvenience
Nej
Ja
The Radars
Nej
Nej
Rancid
Ja
Ja
Coca Carola
Nej
Nej
Greta Kassler
Ja
Ja
Den Flygande Bokrullen
Nej
Ja
Rammstein
Ja
Ja
Hela huset skakar
Nej
Nej
Evanescence
Ja
Ja
Alice in Videoland
Ja
Ja
Köttgrottorna
Nej
Nej
Gävel
Nej
Ja
P.O.BOX
Ja
Ja
Depeche Mode
Ja
Ja
Machinae Supremacy
Ja
Ja
pornophonique
Nej
Ja
Muffin
Nej
Ja
Three Dead Trolls in a Baggie
Nej
Nej
Monster
Ja
Nej
Bison
Nej
Nej
Takahashi Gumi
Nej
Nej
Vampire Beach Babes
Nej
Ja
The Vibrators
Ja
Ja
Rude Kids
Nej
Nej
Totalt
27
31

Totalt sett har Last.fm fortfarande störst utbud men det är ganska jämt.

28 december 2009

Tech Noir revisited

Jag har tidigare gått på Tech Noir och nu när man flyttat tillbaks till Kolingsborg efter att ha varit ett tag på Mera/Ice besökte jag det igen den 12:e december.
Innan jag ställde mig i kön för att komma in hade jag ätit på gatuköket en bit uppåt vägen men det skulle jag tydligen inte ha gjort eftersom jag bar på en tom colaburk när jag skulle gå in. Den fick jag naturligtvis inte slänga i den stora soppåsen vid dörren. Nänä! Jag skulle tydligen gå och slänga den någon annanstans och sedan ställa mig sist i kön igen. Som tur var var det inte löningshelg så kön var i alla fall rimligt lång jämfört med hur den brukar se ut så det gick relativt smärtfritt att få betala sina 120 kr för att komma in och garderob.

Tech Noir brukar väl inte vara mitt förstahandsval men eftersom jag nästan aldrig går dit och att man hade utlovat "Goth, New Wave och Postpunk" på panoramagolvet var det läge för ett besök. Det där med "Goth, New Wave och Postpunk" var nog inte helt sant även om man fick höra några klassiker som t.ex. Hong Kong Garden för det mesta andra var rena sömnpillren. Det gjorde att jag som vanligt gickganska planlöst mellan bodygolvet längst ner och det stora dansgolvet. På stora dansgolvet fick jag i alla fall höra klassikern Blue Monday. Två gånger dessutom.

Vad det gäller ölsituationen så var den mycket bättre än på Mera/Ice eftersom man hade Newcastle Brown som är ett av mina favoritöl. Tyvärr hade de bara typ fem flaskor och de försvann kvickt.