09 maj 2009

Krograpport: Tech Noir @ Mera/Ice

Efter att Tech Noir inte fick vara kvar på Kolingsborg har man nu flyttat in på Mera/Ice på Lästmakargatan 8 och det skulle så klart testas.
Det kändes lite underligt att behöva visa leg vid min ålder men man kollade alla så ska det va så ska det va. De nya lokalerna är lätta att gå vilse i och det är svårt att hålla reda på var ens kompisar tagit vägen när folk ständigt flyter fram och tillbaks mellan de olika rummen, dansgolven och rökrutan.
Inredningen i en stor del av lokalerna beskrevs ganska träffande som att det ser ut som en pizzeria i förorten. Inget direkt fel med det men det kändes inte helt rätt. De helvita väggarna där ena dansgolvet var funkade bättre. Vad som däremot var irriterande var det sällsynt usla ölsortimentet. Det är nästan så man blev nykterist på grund av det men det fanns i alla fall Staropramen.
Närheten till Stureplan betydde också att det dök upp en del oönskade element i form av brats. En del bryr sig inte så mycket om det men om man tappar en bit skit i en hink mjölk så förstörs hela hinken. Sedan ställde det till en del på dansgolven också. Ungefär som en elefant i en porslinsbutik. Det är inte bra för porslinet och knappast för elefanten heller. Fast det finns väl inget att göra åt det. Lokalen var långt ifrån full så det är väl knappast aktuellt att börja kräva någon dresscode.
En annan sak jag störde mig på var musiken. Alltså inte musiken i sig utan hur den lät. Ett bra beat ska man känna i magen och bröstkorgen. Om man känner det som en smärta i öronen är det fel. Jag vet inte om det beror på mixningen, DJn eller ljudanläggningen men det var inte njutbart. Däremot märkter jag inget av den överdrivna användningen av rökmaskiner som jag blivit varnad för. Däremot måste stroboskopen gått nästan oavbrutet på ena dansgolvet och väldigt mycket på det andra också. Jag hade för mig att det fanns gränser för hur mycket man fick köra stroboskop på dansgolv på grund av risken för yrsel, huvudvärk och epilepsi.

Inga kommentarer: