10 april 2010

Jag? Betala skatt? Varför då?

Nu har det tydligen blåst upp till bloggstorm igen efter att några modebloggare kommit med ett nytt "Varför ska jag behöva följa lagen?"-utspel.(AB, E24) Den här gången gäller det att skatteverket pratat om att de måste deklarera de gratisprylar som de får i utbyte mot att skriva om dom.(Ex, E24, DN) De där om "Ointressant skit som går rätt i papperskorgen" är en uppenbar halmdocka för om dom inte skriver om produkterna har inte Skatteverket någon möjlighet att veta om det. Det som det handlar om är de gratisgåvor (mutor) som de tar emot som ersättning för utfört arbete. Saker som de dessutom ofta ber om att få.(SvD, DN, Ex) Jag tror inte Skatteverket skulle acceptera argumentet att företaget ger mig pengar för att jag jobbar där och då borde jag slippa skatta för det.

Jinge kallar dom för "omogna tjejer" och det kan jag faktiskt hålla med om.

Inga kommentarer: