13 april 2011

Inte heller torsdag...

Saab9-5PolisbilDet verkar som om produktionen på Saab inte kommer att dra igång igen nu på torsdag utan att det dröjer tills nästa vecka.(DN, SvD)

Det leder så klart till en del spekulationer i pressen. I SvD anser man att trovärdigheten hos Muller är noll. Tydligen har man missat att nästa generation av 9-3 redan har en färdig plattform (den sitter faktiskt under Saab PhoeniX). Den är dessutom modulär och kan således användas både för en ny 9-5 och en 9-7 om det skulle finnas behov. Dessutom är den egenutvecklad vilket gör att Saab slipper betala dyra pengar till GM. Man kan änven notera att enligt SvD själva verkar de med mest insyn vara de som är minst oroliga. Som ytterligare exempel kan man se att Vladimir Antonov anser Saab vara "en lysande affär" och "År 2008 sålde Saab 133 000 bilar med en tio år gammal modell. Nu finns det tre helt nya modeller, alla inte ens släppta. Det ska inte vara någon omöjlighet att sälja 100 000 bilar och komma upp i 133 000 om något år".(SvD) Det förklarar varför han är så angelägen att komma in som ägare. Det gäller att göra det medan Saab är lågt värderat.

Fler goda nyheter är att man i The Standard kan läsa att nya Saab 9-5 numera finns att köpa i Hong-Kong. Man verkar också gilla bilen och skriver "the Saab 9-5 easily passed my complicated handling test, amazing for a large, executive sedan.".

Inga kommentarer: