23 januari 2012

Bredband och lögnerI avdelningen för saker som inte förvånar kan man idag läsa i DN att Telia använder vilseledande reklam. De är det knappast ensamma om. Att undanhålla information om vad det egentligen kostar och vad villkoren egentligen är verkar vara standard i branschen. Ta t.ex det mobila bredband jag skaffade från Tele2. Att det som mest når upp i 5 Mbps av de utlovade 16 kan jag väl acceptera men ganska ofta lägger det av helt och hållet och ibland når det inte ens upp i hastigheten hos ett gammalt gjutjärnsmodem. Ok, det är väl sådant man kan leva med och enligt vad jag hört är ComHems fasta bredband inte mycket pålitligare. Men det som stör mig är att trots att säljaren dyrt och heligt lovade att jag skulle kunna avbryta abonnemanget när jag ville så berättade han inte att det då resulterar i en straffavgift på ett par tusen kronor.

Inga kommentarer: