23 oktober 2007

Kristhomofobisk annonskampanj

Samma åsikter - annan förpackningI en ny annonskampanj har Svenska Evangeliska Alliansen spenderat cirka 70 000 kr på en kampanj mot en sexualitetsneutral äktenskapslagstiftning.(Dagen) Eftersom den är så uppenabrt hatisk mot homo- och bisexuella, singelföräldrar, adoptioner o.s.v. har den naturligtvis mötts av protester.(SvD, Dagen, AB) Med tanke på att ungefär två homosexuella mördas i Sverige varje år just för att de är homosexuella (plus ett mörkertal naturligtvis) så undrar man lite om de funderat på vilka åsikter och värderingar de egentligen för fram och vad sådant leder till. Man kan också notera att fru Bildt har sällat sig till de andra skumraskfigurerna och skrivit på ett upprop mot en könsneutral äktenskapslagstiftning. Det blev en intressant helomvändning hos MUF tydligen, fört tyckte man att "könsneutrala äktenskap det enda självklara. Alla människor har lika värde." men sedan man fått reda på att Anna Maria Corazza Bildt skrivit på listan blev det genast en del fotskrapande och "Vi är ett parti med åsiktsbredd, och vi vill hålla högt i tak i debatten."(Expressen)

Som så mycket annats har det naturligtvis genast skapats en grupp och en cause på Facebook.

Man måste nog vara bra blind för att inte se parallellerna mellan Svenska Evangeliska Alliansens kampanj och t.ex. de lagar mot rasblandade äktenskap som fanns i t.ex. USA, Nazityskland och Sydafrika.

Tja, själv åker jag ju bil till jobbet men man kanske skulle ta och ge sig ut i kollektivtrafiken lite för att se om det är några homofoba affischer som råkat ramla ner och man kan ju inte låta dom ligga på golvet och skräpa. Annars får man ju säga som i talesättet "Are you opposed to gay marriage? Don't get one then!".

2 kommentarer:

malin sa...

"Man måste nog vara bra blind för att inte se parallellerna mellan Svenska Evangeliska Alliansens kampanj och t.ex. de lagar mot rasblandade äktenskap som fanns i t.ex. USA, Nazityskland och Sydafrika."

Du menar de nazister som satte troende kristna i koncentrationsläger (se t.ex. Bonhoeffer och medlemmarna av Den Bekännande Kyrkan samt ett antal katoliker) och mördade dem? Jag känner inte en enda kristen som menar att bögar ska kastas i fängelse eller misshandlas. Alla, precis alla, kristna jag känner är emot våld. Däremot har de andra åsikter i moraliska frågor än du och det måste de ha rätt till.

Dessutom använder du ordet "homofobi" på ett helt felaktigt sätt. För dig verkar det vara synonymt med "emot böglobbyns åsikter". Hur tycker du att det gagnar debatten? Fobi är ett sjukdomstillstånd - eller tycker du att du är "kristofob" bara för att du inte har kristna värderingar? Nej just det.

Staffan sa...

Nazismen bygger visserligen till stor utsträckning på kristet tankegods även om den i princip är sekulär. Och det är det jag menar här. SEA ger den ideologiska underbyggnaden och moraliska stödet till dom som går ut och "knackar bög".

Om man anser att homosexuella inte ska ha samma juridiska rättigheter som hetrosexuella så ja, då är man homofob, eller böghatare om du föredrar det.