27 juli 2007

Demokrati är knepigt

Jag läser i DN att ändrade vallagar ska stoppa Hamas. Ja, det där med demokrati är knepigt. Först hade dom val i Palestina men så vann tydligen "fel" parti och då ska hela landet straffas för det genom att internationellt stöd stoppas och Israel snor åt sig alla skatteinkomster så de statsanställda får ingen lön. Sedan blir det i det närmaste inbördeskrig. Så nu ska man tydligen se till att folk röstar på "rätt" parti i nästa val.

Den billiga laptopen

Företaget Medison har tidigare gått ut och lovat att sälja en laptop för 150 USD vilket flera tolkat som motsvarande cirka 1000 SEK (fast då räknar de inte med saker som frakt, tull, moms o.s.v.). Det låter ju trevligt men många tror att det är en bluff. Nu går Medison ut i Aftonbladet och på IDG och säger att de visst inte är någon bluff och att folk kommer få sina datorer. Förklaringarna låter vettiga men inger inte speciellt mycket förtroende, men hur svårt ska det vara att posta en dator?

Laptopen som säljs har tydligen några identifierat som en Clevo MobiNote M540V. Kanske inte världens snabbaste dator men bra för det priset. Det har varit en del oklarheter som t.ex. har det påståtts att datorn ska tillverkas i Brasilien men den görs av ett asiatiskt företag. Nu är det iofs inte första gången som brasilianska företag köper upp föråldrade produkter och flyttar tillverkningen till Brasilien. TecToy tog t.ex. över tillverkingen av Sega Master System och Sega Megadrive.

Andra bloggar om: laptop, dator, bluff

26 juli 2007

Religionsfrihet i USA? Glöm det!

Det här var ju både intressant och skrämmande. Ali Esbati skriver i ett inlägg på sin blogg att i en opinionsundersökning puiblicerad i New York Times är det viktigaste hos en presidentkandidat tydligen att denne är kristen. 63% säger att det är mindre sannolikt att de skulel stödja en icke-kristen kandidat. Att kandidaten är homosexuell, muslim eller inte har någron högre utbildning är mindre problem (46%) men något större än om presidentkandidaten är en gammal knarkare (45%) eller vänstrat (39%).

Det här har naturligtvis alla kandidater märkt och alla kallar sig nu kristna och lyfter fram sin kristenhet i sina kampanjer. Samtidigt berättar vissa att förtryck av religiösa minoriteter i USA är allestädes närvarande. Det finns tydligen ett par länder där man är på väg mot teokrati. USA är ett av dom men även Polen och Irland verkar luta åt det hållet.


Andra bloggar om: religion, usa, kristendom, religionsfrihet

25 juli 2007

Letar boende

Nu har jag sedan en tid tillbaka letat efter nytt boende och det har väl inte gått sådär väldigt bra. Hyresrätt är bara att glömma, har man inte ett antal års kötid verkar det inte gå att få tag i något. Vad det gäller bostadsrätter så är antingen mäklarna gravt inkompetenta, marknaden väldigt underlig eller så sätter de rejäla lockpriser. Jag tittade t.ex. på en etta i Akalla. Tidgare ägaren rökte och hade hund. Lägenheten hade kvar spis och kyl (ingen frys) från tidigt 1970-tal. Den låg på bottenvåningen och hade en balkong (hur kommer man på idén att ha en balkong på bottenvåningen?) som vette mot ett dagis. Utgångspriset var hyffsat (475 000 kr) och det var inte många på visningen. Ändå brakade priset iväg till 600 000 kr. Ok att månadsvgiften var ganska låg men kom igen! Nu har jag istället tittat på en tvåa i Tensta. Avgiften är högre men enligt mäklaren väntas priset inte så upp så mycket. Vi får se vad som händer.

Hallå? Någon där?

Jag kan väl knappast påstå att det verkar som om det är många som läser mina försök till bloggande (jag har inte kollat statistiken i och för sig). Hittills är har jag inte fått en enda kommentar. Det känns lite som att sitta ensam i ett tomt rum. Hmm... Jag borde kanske marknadsföra bloggen bättre. Jag la till den på Blogwalk så det kanske hjälper.

Det är tydligen poppis att skriva om saker som Harry Potter (iofs intressent men sedan jag inte fått tag i den engelska vuxenutgåvan i pocket av de senaste böckerna har det inte blivit så mycket sedan Goblet of Fire, däremot läser jag Träsvärdet och diamantsvärdet som träffande nog beskrivits som att den får Mordor att verka lika farligt som Stockholm en vanlig fredagkväll). Andra populära ämnen är tydligen allsång på Skansen (skulle inte tro det), Linda Rosing (vem är det?) och Anders Borg (sedan svartjobbssskandalen har det väl inte hänt något intressant som gör det värt att nämna honom?).


Vad vill folk läsa om egentligen?

Privatisera kungahuset!

I Ekes blogg skriver han om kungahusets vara eller icke vara och om att knugen får 100 miljoner i bidrag varje år (visserligen går ca 50 mille åt till löner och underhåll av slotten men det ger ändå en del lön kvar i slutet av månaden). Lasse föreslår att man helt enkelt lägger ner kungahuset. Problemet är att kanske 70-80% av svenskarna tydligen vill ha kvar ett kungahus. Mitt förslag är att privatisera kungahuset. Då kan de som vill betala för att få ha de och de som inte vill slipper finansiera detta. Fast då återstår frågan om monopolsituationen. Jag föreslår därför att man förutom att privatisera kungahuset också konkurrensutsätter det. Då kan alla fritt välja att köpa sina kungatjänster från den som de anser vara mest lämplig. Vill man köpa sina kungatjänster från Carl XVI Gustaf med familj kan man göra det men vill man ha ett billigare alternativ kanske man väljer Burger King.


Andra bloggar om: kungen, republik, bidrag

Ingen 99:a denna månad heller

Efter att ha gått igenom finanserna verkar det som om det inte kommer att bli så mycket pengar över till att fixa de bakre länkarmarna på 99:an den här månaden heller. Fan också! Jag hade hoppats att den skulle vara klar till sommaren så man kan glida runt i en häftig bil.

Visste ni förresten att en 1973 års SAAB 99L inte kan dra ifrån en Mercedes-Benz SLR McLaren i ett rödljusrace? Jodå, jag har provat.Andra bloggar om: saab, bilar, verkstad

15 juli 2007

Helvetes jävla skittunellbana

Igår var jag på väg hem från en trevlig kväll på Rocks (det är alltid trevligt när vackra tjejer bjuder en på öl. Även om det var en Budwasser så är en öl alltid en öl). Däremot slutade kvällen ganska snart vara trevlig när jag kom ner till tunnelbanan. Tio minuter till nästa tåg. Ok, det kan man väl leva med. Men sedan glider tåget bara förbi T-centralen där jag ska byta så man hamnar på Östermalmstorg. Nästa tåg tillbaks går om över tio minuter. Ska man försöka gå eller vänta? Efter att ha konsulterat kartan kommer jag fram till att jag lika gärna kan vänta på nästa tåg mot T-centralen. Eftersom fyllehungern börjar märkas försöker jag köpa en påse nötter ur en av automaterna men fanskapet sväljer pengarna och vägrar ge varan. Som ni kan förstå är jag måttligt glad när jag kliger på tåget mot T-centralen. Då säger dom att tåget inte ska stanna där i den här riktningen heller. Fan, fan, fan! Ok, tåget stannar i alla fall vid T-centralen så jag kan byta till blå linje. Jaha, 18 minuters väntetid. Varför ska det behöva vara så? Och varför kommer man på något så dumt som att inte stanna vid T-centralen?

08 juli 2007

Köande på Elgiganten

Barnen fick förut en DVD-spelare men den fungerade aldrig utan visade bara "Loading" hela tiden. Jag tog den tillbaks till Elgiganten för att få pengarna tillbaks. Först fick jag stå i kö ett jäkla tag i återlämningen. Sedan tog det ett tag för dom att hantera ärendet men det var ändå ganska kort tid i sammanhanget. Jag fick kvittot påskrivet och åtsagd att ta en titt i butiken om något var intressant annar sskulle jag komma tillbaks för att få pengarna tillbaks. Ok, jag tar en tur men hittar inget intressant så jag går tillbaks till återlämningen och står i kö ett jäkla tag (igen!) och när jag kommmer fram säger en annan person bakom disken där att jag inte alls skulle ha kommit tillbaks dit utan gått till kassan. smiley Ok, jag går till kassan och står i kö ett jäkla tag där (för tredje gången!). Jag lämnar över kvittot och säger att jag vill ha pengarna tillbaks. Ok, kassörskan knappar en del och säger sedan "Dra kortet.". "Va!?", säger jag. Hon upprepar att jag ska dra kortet. "Vilket jävla kort?". Jaga, hon vill att jag ska dra kortet köpet gjordes med men det har jag ju inte. "Dra något annat kort då", tycker hon. "Jag har inget kort." Då vägrar hon ge mig pengarna eftersom de tydligen inte får lämna ut kontanter. Dålig service! Dessutom måste pengarna betalas ut (på kortet) samma dag annar sksulle pengarna försvinna. Rena stölden! Så, jag får be exet att åka över till Elgiganten för att kunna få ut pengarna.
Sabla röra.

01 juli 2007

Listan

Den här är ju kul.

Jag har:
(x) snott den här listan från nån
(x) hånglat med någon av samma kön
(x) varit kär
(x) blivit dumpad
( ) dumpat någon
(x) fått sparken
( ) varit i knytnävsslagsmål
( ) rymt hemifrån
(x) haft känslor för någon som inte känt samma sak
(x) blivit arresterad
(x) hånglat med en främling
( ) gått på en blinddejt
( ) ljugit för en kompis
( ) varit kär i en lärare
(x) skolkat
( ) legat med en medarbetare
( ) sett någon dö
( ) varit kär i en av mina internetkompisar
( ) varit i Kanada
( ) varit i Mexiko
(x) flugit
(x) rökt en cigarett
(x) rökt en cigarr
( ) varit hög
(x) varit full
(x) spytt i en bar
( ) sett en del av dig själv brinna
(x) ätit sushi
( ) åkt snowboard
(x) crowdsurfat under en konsert
( ) varit i ett våldsamt förhållande
(x) tagit smärtstillande
(x) älskar eller saknar någon just nu
(x) legat på rygg och sett molnen flyga förbi
(x) gjort en snöängel
( ) haft ett te-party
(x) byggt ett sandslott
(x) hoppat i en vattenpöl
(x) lekt uppklädd
(x) hoppat i en lövhög
(x) åkt släde
(x) fuskat när du spelat spel
(x) varit ensam
(x) somnat i skolan/på jobbet
( ) använt ett falskt id
(x) tittat på en solnedgång
( ) varit med i en jordbävning
(x) rört en orm
( ) sovit under stjärnorna
(x) blivit kittlad
( ) blivit rånad
(x) blivit missförstådd
( ) tagit hand om ett råddjur/en get
(x) vunnit en tävling (tro det eller ej!)
(x) gått mot rött
( ) blivit avstängd från skolan
(x) varit i en bilolycka (inget allvarligt, påkörd bakifrån vid rödljus)
(x) haft kramp
(x) känt dig som en utstött
( ) ätit ett helt glasspaket på en natt
( ) dansat i månljus
(x) hatat ditt utseende
(x) varit vittne till ett brott
(x) ifrågasatt ditt hjärta
( ) varit besatt av post-it lappar
( ) gått barfota i lera och pressat leran mellan tårna
(x) varit vilse
(x) varit på andra sidan landet
(x) simmat i havet
( ) känt som om du håller på att dö
(x) gråtit dig själv till sömns
( ) lekt polis och rånare
(x) sjungt karaoke (”Should I stay or should I go” iförd spikes på et bratsställe)
(x) betalat för mat med bara mynt
(x) gjort något med dig själv som du inte borde gjort
(x) busringt
(x) fångat en snöflinga på tungan
( ) dansat i regn
( ) skrivit ett brev till tomten
( ) tittat på solnedgången tillsammans med någon du bryr dig om
(x) blåst bubblor
(x) gjort upp eld på en strand
( ) förstört en fest
(x) åkt rullskridskor
(x) fått en önskan inslagen
( ) haft sex med en apa
( ) burit pärlor
( ) hoppat från en bro
(x) ätit hund/katt-mat
( ) sagt till en främling att du älskar honom/henne
( ) kysst en spegel
( ) sjungt i duschen
( ) burit en svart klänning
( ) drömt att du gift dig med någon
( ) limmat fast din hand i något
(x) fastnat med tungan i metall
( ) kysst en fisk
( ) varit en cheerleader
(x) suttit på ett tak
( ) skrikit så att du inte fått luft
( ) byggt en kärra
( ) pratat i telefon i mer än sex timmar
(x) stannat uppe hela natten
(x) inte duschat på en vecka
(x) plockat och ätit ett äpple direkt från trädet
(x) klättrat i träd
( ) haft en träkoja
( ) är rädd för att titta på skräckfilm ensam
( ) tror på spöken
( ) burit fula/annorlunda kläder i skolan för att höra vad folk säger.
( ) spelat kyckling
( ) blivit puttad i en pool med kläderna på
(x) blivit tillsagd av en främling att du är het (typ, tro det eller ej)
( ) brutit ett ben (nej, men fått en spricka)
(x) fångat en fisk och sen ätit den
(x) fångat en fjäril
( ) skrattat så mycket att du grät
( ) gråtit så mycket att du skrattade
( ) fuskat på ett prov
( ) haft en Britney Spears-skiva
(x) glömt någons namn (ofta!)
(x) sovit naken

Ok, din tur!

Inte bara en dator

ZX Spectrum är inte bara namnet på en av de coolaste hemdatorer som skapats utan även namnet på ett lettiskt hårdrocksband. De har tydligen jämförts med Carcass. Man undrar hur dom kom på namnet. De kan ju inte ha valt det av en slump utam måste ha vetat att det var en klassisk åttabitars hemdator. Geekhårdrockare?

Charta 77 på 44:an

Tisdag 26 juni, Charta 77 spelade på 44:an. När jag kommer till 44:an ser jag en kö som sträcker sig längs halva kvarteret. Förbipasserande undrar vad som pågår. Trots det kommer nog alla in. Trångt där inne och när spelningen börjar stiger temeraturen rejält. Jag hade glömt bort hur jävla varmt det kan bli på 44:an när det är fullt. Jag kängar runt lite men måste nog skaffa mig kontaktlinser innan jag vågar röja för fullt. Charta kör flera av sina klassiska hitlåtar och gör två omgångar med extranummer. Jag tror ingen i publiken behövde bli besviken (utom möjligen de som missade sista extranumret med Vykort från Rio).

79 fakta om mig


Hittade den här enkäten som kan vara lite kul.

1. Vilken svordom använder du mest?
Jklftmsh (jo, det är sant)

2. Äger du en iPod?
Nä, har någon billighetsgrej som kostade 80 kr.

3. Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
7:00 (trist men sant)

4. Hur många resväskor äger du?
Ingen tror jag.

5. Använder du flip-floppar?
Ha! Skulle inte tro det.

6. Var köper du dina matvaror ifrån?
Mat?

7. Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
Spelar mindre roll. Fotograferar lite till husbehov.

8. Vilken var den senaste filmen du såg?
Borde ha varit ”The Village”.

9. Du får ledigt idag. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en kompis?
En kompis.

10.Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Fler SAABar? Och en garageplats.

11. Har någon någonsin kallat dig lat?
Säkerligen, inget jag minns direkt däremot.

12. Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Nix, sysslar inte med sånt. Har alsrig haft problem med att somna.

13. Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu?
Om jag inte tagit ur den så är det nog ”Definitivt 50 Spänn Igen” (street cred cone!)

14. Vilken är världens bästa artist just nu?
Världens bästa artist finns inte.

15. Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD?
Tror inte det (du! var det hemligt?).

16. När var senast någon stötte på dig?
Som jag vetat om det? 1990-talet nångång kanske.

17. Vad åt du till middag senast?
Potatissallad (hemgjord). Det är ju sommar.

18 Använder du huvtröjor?
Nej, äger inte ens en.

19. Kan du vissla?
Det råder skilda meningar om den saken men rent tekniskt är svaret ja.

20. Vem var den senaste som ringde dig?
Mamma (alla andra mailar)

21. Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält?
Har inte varit på ett nöjesfält på åratal.

22. Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?

Mycket möjligt fast det måste väl finnas roligare saker att prata om.

23. Vilket riktnummer befinner du dig i?
08

24. Tittade du på tecknat när du var liten?
På min tid... Ehum... Jo, det som fanns. Typ morgonprogrammen på loven, Linus på linjen och så led man sig igenom Lilla sportspegeln för det också.

25. Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?
Har aldrig haft med mig linjalen.

26. Hur många syskon har du?
En lillebror.

27. Är du blyg inför det motsatta könet?
Det beror på. Jag är urdålig på att ragga men prata går utmärkt.

28. Vilken film kan du alla replikerna till?
Ingen, men jag har en utskrift av replikerna i Rocky Horror Show (inklusiver anvisningarna) liggande och naturligtvis radiomanuset till Liftarens guide till galaxen.

29. Äger du några popband t-shirts?
Pop? Tror inte det. Har ett par festival t-shirts och en enda band t-shirt (som jag mest skaffade för att jag gillade idén att trycka upp en totalsågning av deras platta från Expressen).

30. När flög du senast?
2000 till Riga.

31. Hur många stolar står kring ditt köksbord?
Fyra eller fem (om man inte räknar två pallar som står en bit bort) varav två är barnstolar.

32. Läser du för skojs skull?
Definitivt. Varför annars? ;-)

33. Pratar du några andra språk?
Engelska (såklart), enklare spanska, enstaka ord och fraser på franska, lettiska och japanska. Fusktyska.

34. Diskar du din egen disk?
Nej, det har man maskiner till.

35. Har du gråtit offentligt?
Japp.

36. Har du en stationär dator eller en laptop?
Två laptops, åtta-nio (eller fler?) stationära (plus två fickdatorer). Klarar inte att kasta fungerande datorer så dom samlas på hög.

37. Försöker du alltid lära dig nya saker?
Ständigt.

38. Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?
Jo, bara en börjar kännas lite lite.

39. Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Helst inte (av flera skäl).

40. Kan du kasta macka?
Ja, båda sorterna (knäcke och hårt bröd). Ah, och så stenar också.

41. Har du någonsin varit på Jamaica?
Nej, borde jag det?

42. Vad har du med dig in på bion?
Mig själv. Kanske popcorn.

43. Vem var din favoritlärare och varför?
Minns inte namnen men jag gillade en lärare i programmeringsteknik (tror jag det var). Citat: ”Äh, länkade listor är bara en leksak för akademiker.”

44. Har du dejtat någon av en annan religion?
Jodå, både kristna och ateister.

45. Vad har du för väder?
Vad är det för trist fråga? Soligt och varmt.

46. Har du en blogg?
Ja, tydligen.

47. Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?
Hmm... Tror inte jag hade något.

48. Gillar du att flyga?
Jodå men jag gillar inte propparna i öronen.

49. Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Oj, svår fråga. En vilja att kommunicera och förstå varandra tror jag.

50. När sov du senast på golvet?
Bara sådär? Utan madrass? Det var nog länge sedan.

51. Vilken är din favoritdrink?
Jag är inte så mycket för drinkar utan dricker mest öl men jag haft peroder med t.ex. San Fransisco (numera tycker jag den är för söt) och piscola (pisco och cola) eller vanlig vodka och cola. Jag för nog svara en vodka gilmlet (vodka och limejuice).

52. Gillar du din boendesituation?
Den kunde förbättras. ’nuff said.

53. Vilken är din mammas hemstad?
Öjebyn utanför Piteå.

54. Din pappas hemstad?
Daugavpils i Lettland.

55. Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
7-8 sådär. Jag kan antagligen fungera (men med reducerad kapacitet) på mindre än så (om jag får i mig tillräckligt mycket té)

56. Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Det går åt 24 timmar per dygn men knappast stressigt.

57. Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?
Trubbel? Nä, inte direkt.

58. Vilken är din favoritfrukt?
Äpplen helt klart.

59. Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Inte direkt.

60. Hur gammal blir du nästa födelsedag?
Jag har slutat fylla år.

61. Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Nä, bara det går att läsa. Jag blir irriterad men är inte petig.

62. Tror du på liv på andra planeter?
Varför inte?

63. Vem var den senaste personen som gjorde dig arg?
Inget jag la på minnet. Gör dom mig arga så är dom idioter och idioter är det bäst att ignorera.

64. Tror du att Gud är man eller kvinna?
Vilken av dom?

65. Vad var det senaste du åt?

se svar på fråga 17.

66. Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?

Det spelar nog ingen roll. Ingen kommer överens med mig.

67. Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Tittade i almanackan uppenbarligen. Inte så att jag fyller år på min namnsdag men nästan.

68. Gillar du senap?
Mmm.... senap. Bandet är också bra.

69. Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
”Jag överlever.”

70. Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Heller med än utan men visst. Synd att det är så sabla dyrt.

71. Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?
Redshirt från valfri StarTrek.

72. Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall?
Har handlat på Tradera (som ju ägs av eBay). Det senaste var nog en handkontroll till min PlayStation (inte 3, inte 2, inte ens One utan PlayStation)

73. Tycker du om att krama folk?
Massor men jag går inte runt och spontankramar folk bara sådär. Speciellt inte folk jag inte känner.

74. Skulle du säga att du är trendig?
Nej, och den som skulle våga säga det skulle få se på fan!

72. Äger du en digitalkamera?
Typ.

73. Vilka kändisar har du blivit jämförd med?

Joakim Thåström (för något jag sa) och Johnny Rotten (för hur jag såg ut).

74. Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?
Om jag minns att dom sagt att dom ska ringa kanske.

75. Vilka böcker, om några har fått dig att gråta?
Ingen i vuxen ålder såvitt jag minns.

76. Tycker du att du är attraktiv?
Det finns dom som ser värre ut. Fast dom saknar iofs min brist på charm.

77. Vad är du allergisk mot?
Inget såvitt jag vet.

78. Får du dåligt samvete efter du ätit kött?

Oftast inte (fast jag äter inte så mycket kött alls)

79. Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Får man gissa baserat på fråga 67 skulle jag väl hetat Eva, Lucia eller något sådant (huga!).

Singellivet

Att vara singel med barn är inte det lättaste. Man har lite svårt att komma ut och man är väl inte direkt het på singelmarknaden heller. Jag beslutade mig för att prova några av singelsajterna och de var ganska deprimerande. De flesta tillåter inte att man kommunicerar alls utan att man betalar höga medlemsavgifter vilket gör dom ganska värdelösa. Jag kan väl knappast säga att de mer mainstreaminriktade sajterna har varit givande. Överåriga punkare är inte så gångbara verkar det som. Punktjejer verkar mystiskt försvinna i tjugiårsåldern. Hårdrockstjejer finns det däremot långt upp i åldrarna. Underligt.

En annan sak som jag märkt på singelsajterna är att folk verkar träna väldigt mycket. Det är kanske därför de inte lyckas hitta någon. Folk som hänger på krogen istället för SATS har nog lättare att hitta någon.

Börja knarka, börja blogga

Börja knarka, börja blogga, Börja blogga, börja knarka... eller vad det nu var Onkel Kånkel sjöng. Ja, jag får väl till slut inse att man tydligen ska vränga ut och in på sitt privatliv om man ska vara uppdaterad idag.

Bah! På min tid var blogg något som man drack på sf-kongresser och nu har det reducerats till en dagbok på webben. Den förra versionen var roligare. Ja, såvida man inte råkar ut för chokladlikör i ett blogghäv. Blogg (av den alkoholhaltiga sorten) har man druckit en del. Ukrainska fruktviner som ett gäng ukrainska fans hade med sig är nog något av det mer udda. Annars har det väl mest blivit öhl.

Ok, för att få fart på det här tänkte jag dumpa några bloggliknade grejor jag skrivit på andra ställen. Gillar du inte det så kan du få pengarna tillbaks. Nä, just det, du har inte betalat något. Då har du väl ingen rätt att klaga heller.

Hey ho, let's go!