23 januari 2008

Att fixa upp en hallbyrå

Jag har tänk skriva lite om små (och kanske också stora) inredningsprojekt som jag gjort i min lägenhet. De illustrerar att man behöver inte spendera mycket pengar för att få det snyggt och även för miljön är det bättre att återanvända istället för att köpa nytt.

Det första projektet jag tänkte skriva om är denna byrå. Tyvärr har jag inga bilder på hur den såg ut innan men denna byrå såg inte så rolig ut när jag hittade den. Den var i sån där grönlaserat trä och hade slitna guldfärgade knoppar i plast. Väldigt 70-taligt och även om 70-talet må vara inne så var byrån fortfarande hemsk. Men lådorna gled fint och den var stabil så den fick följa med hem. Väl hemma tvättade jag av dem med målartvätt och ruggade upp ytan lite med sandpapper. Sedan målades den med röd lackfärg och fick nya knoppar jag hittade på Indiska. Sedan var den en riktig prydnad för hallen. Spegeln som hänger ovan (syns inte på bilden) var en klumpig sak i furu men den fick en omgång med samma färg så nu matchar dom fint. Ja har funderat att skruva på några svarta smidesbeslag på spegeln också men har ännu inte hittat några lämpliga.

Inga kommentarer: