31 januari 2008

Den fortsatta attacken på demokratin

I Expressen skriver Marie Söderqvist att man borde avskaffa demokratin. Ja, hon använder inte exakt dom orden men innebörden är den. Hon tycker att "alla borde inte ha rösträtt" eftersom en undersökning vid valet 2006 var det många som var osäkra om sossarna satt ensamma i regeringen eller om Miljöpartiet också var med.

En lämplig fråga på ett eventuellt demokratitest kan vara "Vad är kapitalism?". De som säger att det har något att göra med en fri marknad blir omedelbart fråntagna sin rösträtt. Nä, så funkar det faktiskt inte i en demokrati.

Stael von Holstein är inne på att avskaffa demokratin när han anser att man bör låta affärskonsulter sköta det istället för demokratiskt valda representanter.(Metro)

Och i SvDs ledare kallar Maria Abrahamsson en blockad SAC utfört för att en medlem ska få ut sin lön för att "i värsta utpressarstil agera inkassoföretag och tvinga av krogägare pengar under hot". Ja, det är så synd om den stackars krogägaren som kanske blir tvungen att betala ut den lön som han vägrat betala.(Arbetaren, Yelah) Maria anser tydligen att det säkerligen skulle vara mycket bättre om arbetsgivare slipper sådant byråkratiskt nonsens och den anställde ska vara glad att han fått något betalt över huvud taget. En del högerbloggare vill tydligen köra skotten i Ådalen i repris och har naturligtvis kritiserat polisen eftersom de inte ingrep med batongerna (eller kanske pepparsprejen som de gjort tidigare(Sydsvenskan)) mot den fullt lagliga blockaden.

Jag har tidigare skrivit om att Maria Abrahamson som anser att "fel hårfärg" är giltig orsak att sparka någon. Man ska inte ens få julpynta hur man vill. Redan idag registreras all internettrafik, SMS, mobiltelefonsamtal och ens tor del av alla samtal via fast telefoni. Jag gillar inte riktigt vilket håll det leder. Det är något man sett förut.

Ali Esbati skriver "Allt blått blir brunt" med tanke på den blåbruna röran kanske man inte ska bli förvånad.

1 kommentar:

Rickard O sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.